S-a schimbat Codul Civil – Elveţienii îşi vor putea schimba legal sexul printr-o declarație la oficiul stării civile

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Elveţia se alătură Irlandei, Belgiei, Portugaliei şi Norvegiei ca una dintre puţinele ţări de pe continent care permit unei persoane să îşi schimbe legal genul fără terapie hormonală, diagnostic medical, evaluare ulterioară sau alţi paşi birocratici, potrivit Reuters, anunță Mediafax.

În conformitate cu noile reguli înscrise în Codul Civil al Elveţiei, orice persoană cu vârsta de peste 16 ani care nu este sub tutelă legală îşi va putea modifica sexul şi numele prin autodeclarare la oficiul stării civile. Persoanele mai tinere şi cele aflate sub protecţia adulţilor vor avea nevoie de acordul tutorelui.

Această decizie marchează o schimbare faţă de setul actual de standarde prescrise în Elveţia, care necesită adesea un certificat de la un medic care să confirme identitatea transgender a unei persoane. Unele cantoane impun de asemenea unei persoane să se supună tratamentului hormonal sau tranziţiei anatomice pentru a putea modifica sexul.

Citește mai mult pe site-ul Știri pe surse.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top