Schimbările propuse de Ministerul Educației au rolul de a crea un tip de învățare mecanică, robotizată

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


În cele ce urmează, vă prezentăm o analiză a schimbărilor propuse de către Ministerul Educației, sub conducerea lui Sorin Cîmpeanu, pentru sistemul de învățământ românesc. Analiza a fost realizată de un colectiv de cadre didactice. În consecință, analiza, publicată în exclusivitate pe R3media, va fi semnată colectiv, „Redacția”.

Iată textul:

Până pe 24 august a.c, se află în dezbatere publică un proiect de lege a educației care propune schimbări radicale, precum: 1) toate examenele naționale (evaluarea națională, bacalaureatul, evaluările de clasele II, IV, VI) să se dea prin grilă online; 2) la disciplinele educație muzicală, educație plastică, educație fizică să se acorde calificativ admis/respins; 3) colegiile naționale au libertatea de a organiza propriul examen de admitere; 4) se introduce în trunchiul comun disciplina educație pentru viață, care va avea mai multe module (educație financiară, rutieră, juridică, pentru sănătate, egalitate de gen, cetățenie democratică etc) și care ar avea calificativ admis/respins; 5) palatele și cluburile copiilor trec din subordinea Ministerului Educației în cea a primăriilor; 6) filiera profesională are o demarcație netă, liceele profesionale nemaiavând dreptul să dețină și clase de teoretic sau vocațional.

Citește mai mult pe site-ul R3 Media.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top