Se clatină dominația cryptomonedei Bitcoin?

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Supremația Bitcoin asupra valorii totale a pieței criptomonedelor este în scădere, pe măsură ce Ethereum, cel mai mare rival al său, a atins 3000 USD.

Cea mai cunoscută monedă digitală reprezintă acum circa 46% din valoarea totală a pieței criptografice de 2,3 trilioane de dolari, în scădere de la aproximativ 70% la începutul anului, potrivit trackerului CoinGecko. Ethereum, care și-a multiplicat valoarea de patru ori în 2021, “este în creștere și nimeni nu-i pare să stea în cale”, a comentat Edward Moya, analist senior de piață la Oanda Corp.  Potrivit Bloomberg, distribuția actuală a cotei de piață arată, de asemenea, că Bitcoin încă nu a recuperat tot terenul pierdut după ce a căzut de la un record de la mijlocul lunii aprilie de aproape 64.870 dolari. Listarea de luna trecută a schimbului de criptare Coinbase Global Inc.  în SUA este cel mai recent semn al modului în care mai mulți investitori îmbrățișează sectorul, în ciuda riscurilor generate de nivelurile ridicate de volatilitate și de extinderea reglementării. Susținătorii criptomonedelor arată că investitorii “se simt mai confortabil cu o varietate de monede”, în timp ce criticii denunță o manie speculativă. Și alți concurenți ai Bitcoin au înregistrat creșteri: prețul Binance Coin a crescut cu 3.460% în ultimele 10 luni, în timp ce Dogecoin –  o monedă care  a început ca o glumă în 2013, dar acum este promovată pe social media de către Elon Musk – a urcat cu 15.000% la o valoare de piață de aproximativ 50 de miliarde de dolari, notează Național.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top