Se pregătește următorul Big Brother? Acces la servicii publice pe baza portofelului electronic european: ce include documentul

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) a lansat joi în dezbatere publică propunerea de modificare a Regulamentului pentru Identitatea Electronică Europeană (eIDAS – Regulamentul European 910/2014), care va impune emiterea unui „portofel european pentru identitatea digitală” ce va include, printre altele, certificatele medicale electronice, arată Agerpres.

Potrivit unui comunicat al ADR, propunerea de modificare a eIDAS stabileşte cadrul pentru Identitatea Electronică Europeană.

„Proiectul noului Regulament va impune emiterea unui ‘portofel european pentru identitatea digitală’, care urmează a fi eliberat de statele membre pe baza unor standarde tehnice comune şi care va putea fi folosit de toţi cei 450 de milioane de cetăţeni ai UE”, se precizează în comunicat.

Citește mai mult pe site-ul Știri pe surse.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top