Șefa Comisiei Europene este deranjată de suveranitatea națională: Von der Leyen vrea să dispară unanimitatea în deciziile de politică externă ale UE

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Ursula von der Leyen este deranjată de faptul că statele naționale nu vor să renunțe la suveranitatea în ceea ce privește deciziile de politică externă, scrie Călin Marchievici, într-o analiză publicată în Cotidianul.

Președinta Comisiei Europene a făcut o remarcă despre acest subiect ce are darul să arate că democrația din UE este deranjantă pentru doamna von der Leyen.

Ea a spus că e necesar ca UE să renunțe la deranjantul criteriu al unanimității în deciziile de politică externă. „În afacerile externe trebuie să ne îndreptăm către votul de majoritate calificată”, a spus von der Leyen, adăugând ca actualul sistem care necesita unanimitate ”nu este sustenabil”. Dreptul fiecărui stat membru de a bloca o decizie de politică externă trebuie să dispară, pentru că „lumea trebuie să audă o singură voce a Europei”.

Citiți mai mult pe site-ul R3Media.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top