USR în plin trafic de influență la Capitală de 60.000.000 de lei pe an: Scrieţi caietul de sarcini cu dedicaţie

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Minds / Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Userista Manuela Mureşan, președinta Comisiei de cultură din CGMB, vorbește într-o înregistrare difuzată de DC News de „trafic de influenţ㔄conflict de interese”„a fenta dezbaterea publică” şi alţi astfel de termeni. Potrivit surselor DC News, „şedințele nu au fost publice și nu au fost anunțate nicăieri. La ele a participat doar un grup restrâns de persoane apropiate de Manuela Mureșan, Președinta Comisiei de Cultură PMB, iar miza mecanismului este crearea unui finanțari de 60.000.000 de lei pe an pentru ‘call-uri de proiecte’, ‘rezidențe artistice’ etc”.

„În vederea elaborării mecanismului respectiv, se va forma o comisie. Aici putem lucra noi să vedem cine ar fi bine să facă parte din această comisie. Eu am pus la pocneală trei rânduri ca să vă faceţi o imagine. Mecanismul va fi elaborat până la data de … un termen prin care noi să impunem Direcţiei de Cultură să facă acest mecanism. În general, toate proiectele trebuie puse în dezbatere publică. Cum mecanismul obligatoriu trebuie pus, am zis hai să încercăm să fentăm, să nu punem proiectul ăsta. Adică în momentul în care ne întreabă lumea da de ce nu e în dezbatere publică…”,  le transmite  Manuela Mureşan participanţilor la şedinţă.

„Ce spuneţi în partea a doua… nu decidem alţii decât cei care suntem în acest zoom cine va face parte din această comisie şi care va fi mecanismul. Adică eu nu vreau să decidă nici primarul, nici consilierii generali, nici Direcţia Culturală cine va face parte din această comisie. (…) Riscăm la un moment dat să intrăm în conflict de interese sau, Doamne fereşte, eu cum sunt şi consilier general, trafic de influenţă. Scrieţi caietul de sarcini pe care-l puneţi în licitaţie cu dedicaţie, deci cam pe aici ar fi dacă s-ar întâmpla, Doamne fereşte, lucrul ăsta. Deci indiferent ce se stabilieşte aici, lucrul ăsta trebuie să fie clar şi să-l evităm, să nu păţim, Doamne fereşte, unele grave de tot„, mai spune Manuela Mureşan în înregistrare, scrie Flux24.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top