Singapore| Roboții de monitorizare care patrulează pe străzi limitează „dreptul la viața privată”. Cetățenii sunt urmăriți la orice pas

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Singapore testează noi roboți care patrulează pe străzi și le fac reproșuri rezidenților care au „comportament social nedorit”, ridicând noi îngrijorări cu privire la dreptul la viața privată în orașul-stat din Asia de Sud-Est. Noua „armă” se adaugă unei panoplii deja bine conturate de tehnologii de monitorizare: insula Singapore are deja un număr mare de camere de supraveghere și stâlpi de iluminat echipați cu tehnologie de recunoaștere facială, permițând autorităților să urmărească mișcările locuitorilor.

Guvernul a promovat mult timp ideea unei „națiuni inteligente” hiper eficiente și avansate din punct de vedere tehnologic. Activiștii cred, totuși, că dreptul la viața privată este sacrificat și că rezidenții nu au suficient control asupra utilizării datelor lor.

Citește mai mult pe site-ul Smart Radio.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top