Sistemul vrea să trimită bolnavii grav de Covid-19 în străinătate. Dar unde au dispărut peste 3500 de paturi ATI din România? (Document)

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Victor Costache, fost ministru PNL al Sănătății și actual consilier al fostului premier Florin Cîțu, susține implementarea unui plan de măsuri urgente în contextul valului 4 al pandemiei. Printre acestea, având în vedere că 1500 de pacienți se află în prezent pe secțiile ATI ale spitalelor din România, Costache susține activarea mecanismelor de solidaritate europeană pentru transferarea a 200-300 de pacienți în străinătate.

Însă, potrivit Anuarului Statistic al României publicat de INSP, în 2019 existau 5181 de paturi în secțiile ATI din țară (Foto/Doc). Din aceasta rezultă că ar mai exista încă vreo 3681 de paturi libere pe plan național, situația actuală nefiind atât de disperată încât să justifice transferul peste graniță a unor pacienți aproape muribunzi. Cu atât mai mult cu cât acest proces ar costa statul român de zeci de ori mai mult decât tratarea în țară. Dacă nu cumva astfel de cheltuieli îi surâd doctorului Costache, angajat al unei rețele de clinici private înainte de a intra la guvernare. 

Citește mai mult pe site-ul Activenews.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top