Șoc anafilactic la o femeie de 46 de ani din județul Olt, după vaccinarea cu serul AstraZeneca

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


O femeie de 46 de ani din județul Olt a făcut șoc anafilactic după ce i s-a administrat duminică vaccinul anti-Covid-19 produs de AstraZeneca. Ea a fost stabilizată de personalul centrului de vaccinare și trimisă, apoi, cu ambulanța la spitalul din Slatina, pentru a primi tratament de specialitate.
„La data de 21 februarie, într-un centru  de vaccinare din județul Olt, o persoană în vârsta de 46 de ani, de sex feminin, a dezvoltat o reacție severă post vaccinare, de tip anafilactic.
Aceasta s-a prezentat pentru primirea primei doze de vaccin de la AstraZeneca, iar în aproximativ 10 minute după administrarea vaccinului a dezvoltat o reacție alergică cu criterii de șoc anafilactic. Menționăm că pacienta nu era cunoscută cu istoric de reacții alergice.
Personalul medical aflat în centrul de vaccinare i-a acordat de urgență îngrijirile medicale de specialitate, conform procedurilor existente, cu ameliorarea rapidă a stării clinice. Ulterior, a fost solicitat serviciul de urgență în vederea transportării acesteia la unitatea spitalicească din municipiul Slatina pentru primirea îngrijirilor medicale suplimentare.
La acest moment, starea persoanei este bună, însă va rămâne sub supraveghere medicală, conform recomandărilor de specialitate”, a transmis CNCAV într-o precizare de presă

Șocul anafilactic este insuficiența circulatorie acută, consecutivă unei alergii severe față de o substanță. El se declanșează în minutele de după contactul cu acea substanță și este anunțat printr-o intensă senzație de rău, însoțită de mâncărimi în palme, frisoane, transpirații, paloare urmată de o înroșire difuză, de o erupție sau de urticarie. După puțină vreme, apare o jenă respiratorie, o cădere a presiunii arteriale, iar pulsul devine imperceptibil. În cazurile mai grave și în absența tratamentului, șocul și jena respiratorie pot cauza moartea, informează Sfatul Medicului, conform Activenews.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top