Soldat de 19 ani, decedat în urma unor reacții adverse foarte grave la vaccinul Covid-19. El ar fi fost șantajat să se vaccineze pentru o permisie

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Daniel Tarnaruțchii, un tânăr soldat de aproape 20 de ani, din Armata Republicii Moldova, a decedat după ce a fost diagnosticat cu o boală rară. Sora acestuia spune că era perfect sănătos atunci când s-a înrolat în armată și crede că la mijloc ar fi „vaccinul” Covid, pe care l-a făcut șantajat fiind cu permisiunea de a-și vizita familia. Inga Savciuc spune că Daniel ar fi fost internat întâi în spitalul militar, iar, apoi, a fost transferat la Spitalul Oncologic, unde a și murit, după vreo două luni de luptă cu boala. Ministerul Apărării Republicii Moldova a venit cu o reacție la acest caz, dar și cu precizări despre procesul de vaccinare a soldaților, scrie Unimedia.info.

Inga Savciuc povestește că fratelui său i s-a pus condiția să se vaccineze, dacă vrea să plece pentru câteva zile acasă: „Fratele Tarnaruțchii Daniel, fost soldat la milităria Brigada 2 Infanterie Motorizată din Chișinău, slujind în a 8-a spre a 9-a lună, și-a pus prima doza de vaccin. De la militărie le-a spus: dacă vreți să plecați acasă în concediu, vă faceți vaccinul, altfel nu plecați. A venit acasă pe 15 iulie, pentru 5 zile, era făcută deja și a doua doză de vaccin. Noi, desigur, nu am știut despre a doua doză! De fapt, nu ne-a spus nici despre prima doză că vrea să și-o pună, dar știind că are prima doza făcută, tare l-am rugat să nu-și pună măcar a doua…”.

Citește mai mult pe site-ul Activenews.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top