Soldaţii români se pregătesc de război. Se antrenează zi şi noapte pe teren accidentat, în zone împădurite

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Ministerul Apărării Naţionale anunţă că membrii Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere „Decebal” au desfășurat mai multe exerciții pe teren accidentat, în zone împădurite. La exerciţii au participat şi elicoptere militare.

Soldaţii români se pregătesc de război. Brigada 18 Cercetare Supraveghere „Decebal” a desfășurat mai multe exerciții pe teren accidentat, în zone împădurite. Exercițiile militare au fost adaptate condițiilor create de pandemie, au anunțat reprezentanții armatei.

Soldaţii români se pregătesc de război

„Instrucția la Brigada 18 Cercetare Supraveghere „Decebal” continuă în condițiile adaptării la mediul actual de infectare cu virusul SARS-COV-2, unitățile de cercetare ale brigăzii continuându-și instruirea în cooperare cu Escadrila 713 Elicoptere din cadrul Forțelor Aeriene.
Exercițiile s-au desfășurat în baza unui scenariu tactic în care inserția în dispozitiv a elementelor de cercetare s-a realizat aerian cu ajutorul elicopterelor, iar în raionul misiunii, exercițiile s-au desfășurat atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte, militarii executând exerciții tactice în teren muntos împădurit și puternic frământat, care le-a pus la încercare atât rezistența fizică cât și psihică”, a anunţat MAPN pe Facebook.

Reamintim că Traian Băsescu a vorbit recent despre problema conflictului din Ucraina, cu care România are 650 de kilometri de graniţă terestră. Fostul președinte spune că în caz de război, cei plecați la muncă afară trebuie aduși sub arme, iar acest lucru trebuie discutat in CSAT, înainte de summitul NATO din septembrie.

„Rusia e un factor de destabilizare a regiunii. Nu doar legat de Crimeea, ci și de Transnistria, și Nagorno-Karabah, și Osetia. E clar că un obiectiv strategic al Rusiei e să aibă acces la Dunăre. Rusia avea cea mai mare flotă la Dunăre, iar acum nu se poate apropia de Chilia, unde era vechea graniță. România nu are o amenințare directă.

Nu putem prevedea că Rusia va ataca România, ar fi o nebunie să credem asta. Toate analizele arată că Rusia nu-și dorește război cu NATO. Nu cred că vreo țară NATO va fi atacată de Rusia.

Ar fi război, indiferent ce țară NATO ar fi atacată. Dar regional trebuie creat echilibru militar.

Până la sumit-ul NATO din septembrie se vor lua decizii importante: redistribuirea resurselor militare NATO în țările baltice, Polonia, România. Legea privind rezerviștii e o soluție discutată.

S-a pus problema unei analize a capacităţii noastre de a chema rezerviştii sub arme, dacă ar fi nevoie. Avem o mare problemă aici, pentru că foarte mulţi dintre rezervişti sunt la muncă în Italia, în Spania, în Franţa, în Germania… Deci este un subiect pe care CSAT îl va analiza în perioada următoare, el a făcut obiect de discuţie în ultimul CSAT şi va trebui să ne refacem capacitatea de a aduce rezerviştii sub arme, dacă este nevoie”, a declarat fostul președinte Traian Băsescu pentru Adevarul, potrivit România TV.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top