Sondaj CURS | Peste jumătate dintre români sunt reticenți cu privire la vaccinarea Covid-19 și la campania făcută în jurul acesteia

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe/ Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Într-un sondaj realizat de CURS (Centrul de Sociologie Urbana și Regională) cu un eșantion de 1107 de respondenți adulți a adunat date statistice legate de opinia românilor cu privire la vaccinare, un posibil război și situația politică actuală. Metoda folosită a fost CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing), iar marja maximă de eroare este de ±3% la un nivel de încredere de 95%.

Aproape 70% dintre respondenți consideră că direcția României este una mai degrabă greșită.

În legătură cu vaccinarea, poziția românilor este fin delimitată, procentele fiind apropiate. Aproximativ 52% spun că campania de vaccinare merge rău, 41% spun contrariul, iar 7% nu au răspuns.

sursă foto: CURS

Întrebați dacă se vor vaccina, respondenții sunt, din nou, polarizați puternic și reticenți totodată. Aproximativ 42% dintre aceștia sunt convinși că se vor vaccina odată ce vor avea loc, în timp ce cca. 55% nu sunt în totalitate deciși (dintre aceștia: 20% înclină înspre a se vaccina, 22% nu se vor vaccina, iar 13% sunt complet nehotărâți).

sursă foto: CURS

În ceea ce privește încrederea în anumite instituții de bază ale țării, locul întâi este ocupat categoric de către Biserică, urmată de Armată, Pompieri și Primărie.

sursă foto: CURS

Dată fiind situația geopolitică tensionată odată cu ivirea unui posibil război la câțiva kilometri de România, sondajul arată că românii încep să se teamă de posibilitatea unui conflict armat în care ar fi implicată și România, inevitabil. Mobilizarea rezerviștilor din cadrul Ministerului Apărării este, cu siguranță, un semnal de alarmă.

sursă foto: CURS

În legătură cu conflictul din coaliția de guvernare, aproape o treime dintre respondenți îl consideră vinovat pe Vlad Voiculescu, în timp ce mai bine de jumătate dintre aceștia consideră că vina este a partidelor.

sursă foto: Curs

Sursa: R3 Media.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top