Sondaj IRES: Ce efecte a avut pandemia asupra românilor. Cum au fost afectaţi emoţional

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Sondaj IRES: Ce efecte a avut pandemia asupra românilor? Sondajul ne arată că pandemia a avut un impact semnificativ asupra stării psiho-emoționale, dar și asupra sănătății.

Sondaj IRES: Ce efecte a avut pandemia asupra românilor? Sondajul ne arată că pandemia a avut un impact semnificativ asupra stării psiho-emoționale. Dar și asupra sănătății românilor, cum ar fi anxietatea.

Sondaj IRES: Ce efecte a avut pandemia asupra românilor? Cum au fost afectaţi emoţional

În sondajul IRES vedem următoarele statistici:

-un român din 10 a traversat, în ultima săptămână, stări de anxietate,

-14% nu reușesc să își țină sub control îngrijorările,

-iar femeile, persoanele cu educație scăzută și cele care locuiesc în mediul rural au consultat medicul specialist, în primul an pandemic. Mult mai puțin decât o făceau în perioada de dinainte.

-16% găsesc și părți pozitive,

-mai mult de jumătate recunosc că au învățat lucruri în ultimul an pandemic, lucruri despre care cred că nu le-ar fi învățat în alt context.

Ce impact a avut pandemia asupra stării de sănătate a românilor

-Dacă 1 din 5 români a fost, în ultimul an, mult mai îngrijorat pentru sănătatea proprie decât înainte de pandemie. Iar 4 din 10 au fost mult mai îngrijorați pentru sănătatea celor dragi.

Femeile cu vârste de peste 51 de ani, respondenții cu nivel ridicat de educație, persoanele care locuiesc în mediul rural și cele din Moldova se declară mai îngrijorați decât înaintea pandemiei pentru starea proprie de sănătate, în timp ce vârstnicii și persoanele cu studii superioare și peste au fost îngrijorați mai mult decât în mod obișnuit pentru sănătatea celor dragi.

-7% dintre români recunosc că, în perioada pandemiei, au luat mai multe medicamente decât în mod obișnuit.

Femeile, intervievații cu vârste de peste 51 de ani, respondenții cu nivel scăzut de educație, persoanele care locuiesc în mediul rural și cele din Moldova au declarat un consum mai crescut decât în mod obișnuit.

Citește mai mult pe site-ul Evenimentul zilei

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top