Soț și soție, decedați în aceeași zi după administrarea vaccinului anti-Covid-19!

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Minds / Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Un cuplu vârstnic din Filipeștii de Pădure, județul Prahova, a decedat la câteva zile după prima doză de vaccin. Autoritățile sanitare spun că soții erau deja bolnavi de Covid nu au mai putut depăși problemele provocate de boală.

Cei doi soți, în vârstă de 66 și 71 de ani, erau oameni încă în putere, potrivit cunoscuților, având în îngrijire și o fiică în vârstă de 45 de ani, cu probleme locomotorii. În data de 3 martie au mers să se vaccineze anticovid, ignorând ceea ce părea o ușoară răceală, câteva zile mai târziu murind amândoi în spital, la câteva ore unul de celălalt. Fiica celor doi, de asemenea bolnavă de Covid, se află în prezent internată în secția de terapie intensivă a spitalului din Ploiești.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Prahova a stabilit în cazul celor doi soţi decedaţi de COVID-19 după ce au fost imunizaţi cu o primă doză de vaccin că nu poate fi stabilită legătura de cauzalitate între vaccinare şi deces.

Potrivit unui comunicat transmis de DSP, la această concluzie s-a ajuns în urma analizării documentelor existente la centrul de vaccinare, la unitatea sanitară în care au fost internaţi cei doi soţi care au decedat, precum şi după verificarea anchetelor epidemiologice efectuate în cazul acestora.

Astfel, DSP arată că cei doi soţi din comuna Filipeştii de Pădure au fost vaccinaţi anti-COVID în data de 3 martie la centrul din cadrul Spitalului Municipal Câmpina iar la consultul efectuat la punctul de triaj „nu au fost identificate contraindicaţii ale vaccinării de către personalul medical şi nu au fost înregistrate efecte secundare în timpul supravegherii postvaccinale”.

Din datele pe care le deţine DSP, Serviciul Judeţean de Ambulanţă a fost solicitat trei zile mai târziu pentru două persoane din satul Minieri, comuna Filipeştii de Pădure, soţ şi soţie, de 71 şi, respectiv, 66 de ani, care acuzau ameţeli şi stare generală modificată. Cei doi au fost duşi la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde au fost diagnosticaţi cu infecţie cu SARS-CoV-2, pneumopatie acută COVID-19 şi internaţi pe Secţia boli infecţioase COVID a spitalului.

Ulterior, DSP a făcut ancheta epidemiologică, în care este consemnat debutul simptomelor în data de 5 martie, precizează sursa citată.

„Având în vedere că un caz este considerat infecţios cu două zile înaintea debutului şi încă 14 zile după debut, considerăm că la data vaccinării erau deja în perioada de incubaţie a bolii COVID-19, vaccinarea neinfluenţând cursul bolii la cei infectaţi, aşa cum s-a mai discutat în spaţiul public”, se arată în comunicatul DSP.

Prefectul de Prahova, Cristian Ionescu, a cerut, marţi, Direcţiei de Sănătate Publică şi Colegiului Medicilor demararea unor anchete în regim de urgenţă după apariţia în spaţiul public a informaţiei potrivit căreia două persoane, soţ şi soţie, din comuna Filipeştii de Pădure, au decedat din cauza COVID-19 după ce anterior au fost imunizate împotriva SARS-CoV-2.

În context, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea (CNCAV), Valeriu Gheorghiţă, a declarat că vaccinarea împotriva noului coronavirus a persoanelor asimptomatice sau care sunt în perioada de incubaţie a virusului nu influenţează evoluţia naturală a bolii, notează România Liberă.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top