Speriați de vaccin: Tot mai mulți români nu se prezintă la rapelul cu AstraZeneca din cauza apariției cheagurilor de sânge (Video)

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe/ Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a declarat, marţi, că administrarea rapelului persoanelor imunizate cu AstraZeneca a început din 12 aprilie, iar peste 95% dintre cei programaţi s-au prezentat.

„A început de ieri rapelul persoanelor cu vaccin de la AstraZeneca. Pot să vă dau exemplul zilei de ieri, peste 95% din cei programaţi la rapel s-au prezentat. Reamintesc faptul că o bună parte dintre persoane au avut posibilitatea să facă rapelul chiar înainte de săptămâna a opta din diverse motive. (…) Poate sunt persoane care au dezvoltat infecţia cu SARS-CoV-2 şi nu reiese din statistica pe care am regăsit-o la celelalte tipuri de vaccinuri. Noi apreciem, cel puţin în baza datelor înregistrate în ziua precedentă, un număr corect, un număr optim de persoane care s-au programat pentru cea de-a doua doză şi cred că a fost decizia înţeleaptă pe care persoanele respective au luat-o”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, scrie Agerpres.ro.

Şeful CNCAV a precizat că, în momentul de faţă, pentru doza de rapel cu AstraZeneca, experţii români au stabilit un interval de opt săptămâni, însă acesta este „mai larg”, între patru şi 12 săptămâni.

„Ceea ce s-a observat din datele existente, cu cât perioada la care facem cea de-a doua doză de AstraZeneca este mai mare, la interval de opt săptămâni, chiar mai mult, până la 12 săptămâni, cu atât răspunsul imun este mai bun. Tocmai de aceea noi am stabilit în cadrul grupului de experţi acest interval de circa opt săptămâni. În ceea ce priveşte conduita anumitor persoane care se prezintă la vaccinarea cu acest tip de vaccin, în momentul de faţă nu este stabilit un profil de risc care să ţină de vârstă, de prezenţa unor boli cronice asociate sau de sexul persoanei. Tocmai de aceea, rămâne, până la urmă, aceeaşi recomandare de a fi sănătoşi din punct de vedere clinic, de a nu avea febră, de a nu avea o boală acută în evoluţie şi, evident, nu ne prezentăm dacă una dintre bolile cronice este decompensată. (…) Este important triajul medical care se face la momentul prezentării persoanelor în centrele de vaccinare”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

Citește mai mult pe site-ul Știri pe surse.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top