Statele Unite ale Americii pun tunurile pe criptomonede

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Autoritatea de reglementare financiară din SUA vrea să stăpânească schimburile de criptomonede și împrumuturile critografice.

Influentul Gary Gensler, președintele Comisiei pentru valori mobiliare (SEC),  a cerut Congresului să ofere agenției mai multă autoritate pentru tranzacționarea, împrumuturile și platformele de criptomonede, un sector pe care în numește “un adevărat Vest Sălbatic, plin de fraude și riscuri pentru investitori”.

În primul său discurs major despre criptomonede – și cu un ton vizibil iritat – Gensler a spus că piața criptografică implică multe monede virtuale care pot fi valori mobiliare neînregistrate și lasă prețurile deschise manipulării și milioane de investitori vulnerabili la riscuri.

“Această clasă de active este plină de fraude, escrocherii și abuzuri în anumite aplicații. Avem nevoie de autorități congresuale suplimentare pentru a împiedica tranzacțiile, produsele și platformele să scape între fisurile de reglementare”, a subliniat șeful SEC.

Criptomonedele au atins o capitalizare record de 2 trilioane de dolari în aprilie, deoarece mai mulți investitori și-au stocat portofoliile cu jetoane digitale, dar supravegherea pieței rămâne neuniformă.

Industria a așteptat cu răsuflarea tăiată pentru a vedea cum Gensler, un desemnat democrat care a preluat conducerea SEC în aprilie, va aborda supravegherea pieței, despre care a spus anterior că ar trebui să fie inclusă în reglementările financiare tradiționale.

SEC, sub conducerea lui Gensler și a predecesorului său, Jay Clayton, s-a opus în mod repetat la aprobarea unui fond tranzacționat pe bursă cripto, agenția ridicând îngrijorări cu privire la transparență și potențialul de manipulare pe piața Bitcoin.

Gensler a cerut legislatorilor să ofere SEC mai multă putere pentru a supraveghea împrumuturile criptografice și platforme precum site-urile de finanțare descentralizată peer-to-peer (DeFi) care permit creditorilor și debitorilor să tranzacționeze în criptomonede fără bănci tradiționale, notează Național.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top