Statul român, dat în judecată pentru că a decis să închidă oamenii în case de la ora 22:00, în loc de 23:00

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Juristul braşovean Alexandru Goga a decis să dea în judecată statul român şi Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru că au modificat ora până la care românii pot ieşi din case fără motiv. Alexandru Goga consideră că este îngrădit dreptul la libera circulaţie.

Un braşovean a dat în judecată Guvernul României şi Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, după ce ora de la care nu mai putem ieşi din casă fără declaraţie pe propria răspundere a fost modificată din 23,00 în 22,00.  Juristul Alexandru Silviu Goga spune că reducerea timpului în care putem ieşi din case fără documente justificative l-a determinat să studieze decizii ale Curţii Constituţionale, legi şi drepturile omului. Dosarul a fost înregistrat la Curtea de Apel Braşov, sub nr. 159/64/2021. „Funcţionarea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă preciza că decizia ar fi trebuit să fie semnată de vicepremier. De ce şi-o fi arogat premierul sau de ce o fi simţit nevoia să semneze, fără o anchetă, fără un temei ştiinţific sau legal care să precizeze că această oră este necesară pentru combaterea pandemiei, simţim că ni se încalcă drepturile fundamentale şi că suntem ţinuţi într-un fel de arest la domiciliu de la orele 22,00 şi până la 5,00 dimineaţa. Pentru ce şi pentru cine? Suntem la un pas de tiranie”, a explicat Alex Goga.

Citește mai mult pe site-ul Adevărul.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top