Statul supravegherii: Contoarele și repartitoarele care se citesc de la distanță vor deveni OBLIGATORII din 1 ianuarie 2027. Apar și „auditorii energetici”

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Contoarele și repartitoarele de costuri pentru energia termică dotate cu posibilitatea de a fi citite de la distanță vor deveni obligatorii începând cu data de 1 ianuarie 2027, informează Rostonline, citând o Ordonanță de Urgență a Guvernului, adoptată săptămâna trecută.

Conform OUG 130/2022, la articolul II, alineatul 5, se prevede că „În aplicarea dispozițiilor art. 10 alin. (10) din Legea nr. 121/2014, cu modificările și completările ulterioare, contoarele și repartitoarele de costuri pentru energia termică care nu pot fi citite de la distanță, dar care au fost deja instalate, se modernizează astfel încât să poată fi citite de la distanță sau se înlocuiesc cu dispozitive care pot fi citite de la distanță până la 1 ianuarie 2027, cu excepția cazurilor în care asociațiile de proprietari demonstrează că acest lucru nu este rentabil în condițiile stabilite prin art. 10 alin. (6) din aceeași lege.”

Citește mai mult pe site-ul R3Media.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top