Studiu: Oamenii complet vaccinați sunt terenuri de reproducere pentru noile variante periculoase

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Potrivit cercetărilor publicate săptămâna trecută în Scientific Reports, persoanele vaccinate pot juca un rol cheie în a ajuta variantele S̫a̫r̫s̫-c̫o̫v̫-2 să evolueze. Cercetătorii au concluzionat trei factori de risc specifici care favorizează apariția și stabilirea unei tulpini ʀᴇzιsтᴇɴтᴇ la vaccin. Acestea sunt: ​​o mare probabilitate de apariție inițială a tulpinii ʀᴇzιsтᴇɴтᴇ; număr mare de persoane ιɴғᴇcтᴀтᴇ; și rata scăzută de vaccinare.

Ratele de transmitere și vaccinare au impact asupra soartei tulpinilor ʀᴇzιsтᴇɴтᴇ la vaccin (Nature)

Cu toate acestea, analiza a arătat, de asemenea, că cel mai mare risc pentru stabilirea unei tulpini ʀᴇzιsтᴇɴтᴇ apare atunci când o fracțiune mare din populație a fost deja vaccinată, dar transmiterea nu este controlată, se mai arată în studiul publicat în celebra revistă Nature.

Virologii au un nume pentru variațiile unui virus care trec prin apărarea imunitară indusă de vaccin sau de ʙoᴀʟă:„ mutanți de evadare ”.

„Când majoritatea oamenilor sunt vaccinați, tulpina ʀᴇzιsтentă la vaccin are un avantaj față de tulpina originală”, a declarat pentru CNN Simon Rella de la Institutul de Știință și Tehnologie din ᴀusтʀιᴀ.

„Aceasta înseamnă că tulpina ʀᴇzιsтentă la vaccin se răspândește mai repede în populație într-un moment în care majoritatea oamenilor sunt vaccinați”, a spus Rella, care a lucrat la studiu.

Datele sunt în concordanță cu un studiu publicat săptămâna trecută de Centrele pentru Controlul și Prevenirea ʙoʟιʟoʀ, care a arătat că persoanele vaccinate pot transmite varianta ᴅᴇʟтᴀ – acum responsabilă pentru 80% din cazurile de C̫O̫V̫I̫D̫ din S̫U̫A̫ – la fel de ușor ca și cele nevaccinate.

Echipa de oameni de știință care a publicat datele în Scientific Reports a declarat că descoperirile lor urmează la ceea ce este cunoscut sub numele de presiune selectivă – forța care determină orice organism să evolueze. „În general, cu cât sunt mai mulți oameni ιɴғᴇcтᴀțι, cu atât sunt mai mari șansele ca ʀᴇzιsтența la vaccin să apară”, a spus Fyodor Kondrashov de la Institutul de Știință și Tehnologie ᴀusтʀιᴀ.

„Deci, cu cât ᴅᴇʟтᴀ este mai infecțioasă, cu atât mai mult cresc motivele de îngrijorare”, a spus Kondrashov. „Având o situație în care vaccinați pe toată lumea, un mutant ʀᴇzιsтent la vaccin câștigă de fapt un avantaj selectiv”.

Experții au avertizat luni de zile că vaccinurile ar putea provoca variante C̫O̫V̫I̫D̫ mai periculoase

Pe baza dovezilor științifice, povestea că persoanele nevaccinate sunt fabrici virale pentru variante mai periculoase este falsă, potrivit dr. Joseph Mercola.

Mercola, medic și autor, cel mai bine vândut, a spus că la fel cum ᴀɴтιʙιoтιcᴇʟᴇ cresc ʀᴇzιsтența la bacterii, vaccinurile pun presiune evolutivă asupra virușilor pentru a accelera mutațiile și a crea variante mai vιʀuʟᴇɴтᴇ șι ᴘᴇʀιcuʟoᴀsᴇ.

Mercola a explicat pe înțeles: „Virușii mută tot timpul și, dacă aveți un vaccin care nu blochează complet infecția, atunci virusul va muta pentru a se sustrage răspunsului imun al acelei persoane. Aceasta este una dintre caracteristicile distincte ale vaccinurilor C̫O̫V̫I̫D̫ – nu sunt concepute pentru a bloca infecția. Acestea permit infecția să apară și în cel mai bun caz diminuează simptomele acelei infecții”.

„La o persoană nevaccinată, virusul nu întâmpină aceeași presiune evolutivă pentru a muta în ceva mai puternic”

„Așadar, dacă S̫a̫r̫s̫-c̫o̫v̫-2 sfârșește prin a muta în tulpini mai ʟᴇтᴀʟᴇ, atunci vaccinarea în masă este cel mai probabil motor”, a adăugat Mercola.

Mai mult, potrivit lui Rob Verkerk Ph.D., fondator, director științific și executiv al Alianței pentru Sănătate Naturală Internațională, variantele pot deveni mai vιʀuʟᴇɴтᴇ și transmisibile, incluzând în același timp mutații de scăpare imune (sau vaccinale) dacă continuăm pe banda de alergare a vaccinului – încercând să dezvoltăm noi vaccinuri care depășesc virusul.

Verkerk a mai spus, „dacă punem toate ouăle” în coșul cu vaccinuri, punem o presiune de selecție asupra virusului care favorizează dezvoltarea variantelor de evacuare imună .

„Oamenii de știință și dezvoltatorii de vaccinuri încearcă să se străduiască în jurul acestor variante virale, dar nu există nicio garanție a rezultatelor. Este un experiment în care un număr mare de cetățeni au devenit participanți involuntari”, a explicat Verkerk, potrivit sursei menţionate.

Sursa: Live48Times

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top