Talibanii în Afganistan: o femeie de 21 de ani a fost executată pentru că purta haine mulate. Progresiștii nu protestează pentru drepturile femeilor din Afganistan

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe/ Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Civilii mai vârstnici din Afganistan își amintesc de vremurile regimului taliban, care a condus țara între 1996 și 2001 și a fost înlăturat de coaliția militară internațională.

În contextul ofensivei aparent de neoprit a militanților, și cei din generațiile mai tinere au ocazia să afle, direct de la sursă, cum va arăta viața de zi cu zi sub regulile islamiștilor.

France 24 redistribuie informația publicată de Frud Behzan, un jurnalist care acoperă informațiile despre Afganistan și Pakistan pentru Radio Europa Liberă / Radio Liberty.

„Aceștia sunt talibanii ‘schimbați’. Au împușcat mortal o tânără de 21 de ani, pe nume Nazanin, în provincia Balkh, din nordul țării. Motivul? Se plimba pe afară fără să fie însoțită de un bărbat din familie și purta haine ‘mulate’, conform celor relatate presei de șeful poliției din Balkh”, a scris jurnalistul pe contul său de Twitter.

Fotografii ale victimei au apărut pe rețelele sociale, fiind preluate de presa internațională (imaginea următoare).

Alte relatări arată cum islamiștii l-au arestat, torturat și ucis pe Khasha, un actor comic renumit în Afganistan.

Un video care ilustrează capturarea lui Khasha a circulat pe Twitter la finele lunii trecute.

Ambasada SUA din Kabul către americani: Părăsiți țara imediat!

Ambasada Statelor Unite în capitala afgană le-a cerut tuturor americanilor încă prezenți în Afganistan să părăsească țara „imediat”, în contextul avansului rapid al insurgenților.

Este al doilea astfel de apel făcut în mai puțin de o săptămână. 

„Ambasada SUA cere cetățenilor americani să părăsească Afganistanul imediat, folosind zborurile comerciale disponibile”, spune anunțul reprezentanței diplomatice.

Ambasada mai precizează că americanii ce nu dispun de bani pentru un bilet de avion trebuie să contacteze, de asemenea, ambasada, pentru informații privind „un împrumut de repatriere.”

Ambasadele din Kabul ale Germaniei, Franței și Marii Britanii le-au cerut, în anunțuri similare, cetățenilor lor să părăsească țara.

Agențiile de informații americane au estimat că în decurs de 30 până la 60 de zile, capitala Kabul ar urma să fie izolată de restul țării iar în aproximativ 90 de zile ar putea să cadă în mâinile islamiștilor, scrie Antena3.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top