Țara care are cea mai mare flotă militară din lume. Tocmai a depășit flota militară a Statelor Unite ale Americii

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Minds / Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Țara care are cea mai mare flotă militară din lume nu este Statele Unite ale Americii. De fapt, campioana la acest capitol i-a depășit pe americani, cu o forță navală impresionantă, în contextul în care liderul acesteia spunea, în urmă cu trei ani, că n-a fost niciodată mai urgentă construirea unei marine puternice.

Care este țara cu cea mai mare flotă militară din lume

Cândva între anul 2015 și până în prezent, ambiția președintelui chinez Xi Jinping a dat roade. China are cea mai mare forță navală din lume. La finalul anului trecut, această țară avea 360 de nave de luptă în flota sa, cu peste 60 mai mult decât are marina Statelor Unite ale Americii, conform Oficiului de Informații Navale (ONI) al SUA. În plus, peste patru ani, chinezii se vor putea lăuda că Marina Armatei de Eliberare a Poporului (PLAN) va atinge pragul de 400 de nave.

”Forța de luptă a marinei chineze a crescut de peste trei ori în doar două decenii. Comandând deja cea mai mare forță navală din lume, Republica Populară Chineză construiește vase de luptă de suprafață moderne, submarine, portavioane, avioane de vânătoare, nave de asalt, submarine cu rachete nucleare balistice, vase de pază de coastă și spărgătoare de gheață cu o viteză alarmantă”, a arătat un raport din luna decembrie al marinei americane, scrie Impact.ro.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top