Televizorul este principala sursă de informare a românilor, iar Facebook-ul rețeaua de socializare preferată. Tinerii preferă conținutul video

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Conform cercetării New Media Adoption, realizată de agenția de media Spark Foundry, membră a Publicis Groupe România, principala sursă de informare a românilor este televizorul, iar rețeaua de socializare cea mai folosită este Facebook, informează Agerpres.

Comparativ cu anii anteriori, românii au petrecut mai mult timp în mediul online. Au fost mai prezenți pe platformele (53%) și pe rețelele de socializare (48%) și au făcut mai multe plăți (55%) și cumpărături online (52%).

O parte însemnată din cei chestionați citesc frecvent știri online (48%) și se uită la filme și seriale (43%). În mediul urban, utilizatorii de internet au accesat rețelele de socializare în special pentru a-și ocupa timpul liber, pentru a se relaxa (65%), dar și pentru a păstra legătura cu cei dragi (64%), motive regăsite în special la persoanele mature, cu vârsta peste 45 de ani.

Citește mai mult pe site-ul R3 Media.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top