Teoria conspirației se adeverește: Dr. Valeriu Gheorghiţă spune că va fi necesară a treia doză de vaccin COVID-19 și apoi câte una anual

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Coordonatorul campaniei de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiță, a spus marţi că în prezent nu există suficiente date despre necesitatea imunizării cu o a treia doză de ser anti-COVID.

Primii români vaccinați împotriva coronavirusului trec curând peste cele şase luni, cât se spune că protejează vaccinurile anti-COVID. 

Valeriu Gheorghiţă: E o analiză care se efectuează în acest moment

În acest sens, medicul a fost întrebat dacă trebuie să ne revaccinăm şi a precizat că nu există o decizie stabilită de experți în ce privește necesitatea celei de-a treia doze.

„Este o analiză care se efectuează în acest moment. 

Este important să avem datele de siguranță, datele de imunogenitate și de tolerabilitate pentru cea de-a treia doză, iar această variantă este luată în calcul în condițiile în care vom vorbi de o creștere a prevalenței cazurilor COVID-19 ca urmare a infecției cu alte variante virale, insuficient acoperite de vaccinurile actuale”, a spus medicul Gheorghiţă.

Datele de eficiență ale vaccinurilor arată o protecție de cel puțin șase luni

Potrivit specialiştilor, datele de eficiență ale vaccinurilor arată o persistență a protecției de cel puțin șase luni: „foarte probabil că vom vorbi de o durată mult mai mare de timp, dar avem nevoie să primim mai multe informații pe măsură ce timpul se scurge de la vaccinare, însă nu este o decizie fermă. 

Sunt analize, avem nevoie de date științifice care să susțină orice altă recomandare de aici înainte”, a precizat dr. Valeriu Gheorghiță, conform Antena3.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top