Texas și Florida raportează mai puține cazuri de infecții, după ce au eliminat complet restricțiile. În statele cu restricții, cazurile cresc

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Statele conduse de republicani, inclusiv Texas și Florida, raportează mai puține cazuri de coronavirus decât Michigan, Pennsylvania și New York, toate fiind conduse de democrați care refuză să retragă reglementările COVID-19 și obligativitatea purtării măștii, conform CDC.

Guvernatorul din Texas, Greg Abbott, a fost criticat de stânga americană după ce a deschis complet statul la data de 10 martie. De cealaltă parte, guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a fost acuzat că a pus în pericol locuitorii din statul peninsular atunci când a permis afacerilor să se redeschidă complet în septembrie, fără a fi necesară obligativitatea măștii.

În timp ce ambele state au reușit să reducă ratele de infectare și să înceapă redresarea economică, Pennsylvania, New York și Michigan, care au încă restricții, au avut creșterii a cazurilor de coronavirus.

Potrivit datelor Centrelor pentru Controlul Bolilor (CDC), Michigan s-a confruntat cu un număr mare de cazuri de coronavirus. Statul a raportat 390,2 cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele șapte zile. Guvernatorul Gretchen Whitmer a dat vina pe turiștii care merg în Florida și i-a îndemnat pe aceștia să lucreze de acasă o săptămână și să nu îi trimită pe copii la școală.

De asemenea, administrația Biden a solicitat în repetate rânduri purtarea obligatorie a măștii în toată țara. Președintele a criticat Texasul pentru că a ridicat regulile în martie, numind decizia drept o „gândire neanderthală”, deși numărul de cazuri a scăzut foarte mult, precizează FoxNews, scrie R3 Media.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top