The New York Times le-a interzis angajaților să investigheze teoria lui Trump legată de laboratorul din Wuhan

Romania Info se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact direct cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Un conducător al publicației americane The New York Times (NYT) a instruit angajații companiei să nu investigheze teoria susținută de fostul președinte Donald Trump potrivit căreia coronavirusul a fost scăpat din laboratorul din Wuhan. The Spectator citează doi angajați ai NYT care susțin că nu li s-a permis să cerceteze originile SARS-Cov-2.

„La începutul lui 2020 i-am sugerat unui coordonator editorial că ar trebui să investigăm originile Covid-19. Mi s-a răspuns că este periculos. Exista un curent împotriva publicării oricărui lucru care ar fi putut sugera că SARS-Cov-2 a fost făcut de om sau că a fost scăpat accidental din laborator”, spune unul dintre angajați pentru The Spectator.

Un alt jurnalist spune că teoria legată de laboratorul din Wuhan era considerată „o teorie a conspirației”, adăugând că „simplul fapt că președintele Donald Trump o susține o face de neabordat”.

The Spectator sugerează că investigarea „celui mai important subiect al timpurilor noastre” a fost oprită deoarece, înaintea epidemiei, New York Times a publicat advertoriale care promovau guvernul chinez, în schimbul cărora a primit milioane de dolari de la autoritățile chineze. În 2020, ziarul a exclus articolele pe de site-ul oficial.

Un purtător de cuvânt al New York Times spune că acuzațiile sunt „ridicole”, scrie SmartRadio.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top