Toni Neacșu somează Consiliul Superior al Magistraturii să sesizeze CCR: Guvernul poate legifera acum în afara oricărui control

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Guvernul poate legifera acum în afara oricărui control. Instanţele nu pot verifica în 30 de zile Hotărârile de Guvern date în starea de alertă. CSM ar trebui să sesizeze la CCR un conflict între instanţele de judecată şi Parlament, spune avocatul Adrian Toni Neacşu.

„Premierul Cîţu vrea să condiţioneze dreptul de circulaţie şi de muncă de certificatul verde. Cred că proiectul de lege trecut de Senat este periculos pentru statul de drept. Parlamentul dă dreptul Guvernului să condiţioneze orice libertate şi drept de certificat. Avem un stat de drept eşuat. Anumite Hotărâri de Guvern nu pot fi verificate de Justiţie. Nu există procedură prin instanţă ca în 30 de zile să se spună dacă Hotărârea de Guvern conţine prevederi legale sau nu. Instanţele au anulat Hotărâri de Guvern după ce acestea au fost în vigoare. CCR a spus că instanţele nu pot interveni eficient. Parlamentul trebuie să modifice legea privind starea de alertă”, declară avocatul Adrian Toni Neacşu, în emisiunea OFF/OnTheRecord, pe Aleph News.

Potrivit acestuia, Guvernul poate legifera acum în afara oricărui control: „În democraţii, aceste măsuri au fost luate în Parlament. La noi, Guvernul a făcut ce trebuia să facă Parlamentul. Este o realitate: în România, marea majoritate a populaţiei este nevaccinată. Trebuie să existe limitări prin lege care să mulţumească întreaga societate. Drepturile şi libertăţile se pot restrânge tot prin condiţii constituţionale. Problema e că politicienii nu citesc deciziile CCR şi nu le respectă”.

Citește mai mult pe site-ul Știri pe surse.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top