Trader de criptomonede, job bănos pentru șomeri

Romania Info se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact direct cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Când Vincent Gallarte a fost disponibilizat în iulie, acest informatician din Manila a găsit o ofertă financiară neobișnuită: un joc online care recompensează jucătorii în criptomonedă. 

În primele două săptămâni, Gallarte a  câștigat mai mult de 37.000 de pesos (732 de dolari), de trei ori mai mult decât ar fi încasat  la „adevăratul său loc de muncă”.

Axie Infinity se numără printre cele mai populare jocuri video care permit utilizatorilor să acumuleze și să comercializeze monede digitale.

Utilizatorii activi zilnici ai Axie Infinity au crescut de la 30.000 în aprilie anul acesta la peste 1 milion în august, majoritatea înregistrându-se din țările în curs de dezvoltare afectate puternic de pandemia Covid-19, inclusiv Filipine, Brazilia și Venezuela.

Construit inițial pe blockchain-ul Ethereum, Axie a înregistrat transferuri Ether în valoare de aproximativ 30 milioane USD pe zi în ultima lună.

Dezvoltatorul acestui joc, compania vietnameză Sky Mavis, a primit o rundă de finanțare de 7,5 milioane de dolari din partea miliardarul Mark Cuban și co-fondatorului Reddit, Alexis Ohanian.

Directorul operațional al Sky Mavis, Aleksander Leonard Larsen, spune că monitorizează criptomonedele din joc, mai ales că pe   23 august, Departamentul de Finanțe din Filipine și Biroul de Venituri Interne au reamintit jucătorilor că orice câștig este supus impozitului pe venit.

Axie Infinity a generat venituri de  21 de milioane de dolari pentru Sky Mavis de la lansarea sa din 2018 până la 1 iulie. De atunci, a adus 485 de milioane de dolari.

Analiștii independenți spun că nu este un mister de ce Axie a fost un succes pe piețele emergente – un filipinez din 11 este șomer.

Sursa: Național

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top