„Trafic de viaţă şi de moarte: Institutul de Boli Inventate al lui Adrian Streinu-Cercel” – o nouă investigaţie RISE Project

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe/ Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Jurnaliştii de la RISE au publicat o investigaţie din care reiese că un doctor celebru care conduce un institut emblematic faultează bugetul Sănătăţii în avantajul corporaţiilor farma, ce-i strecoară milioane în buzunarul ascuns al halatului. Cu numele tău. În contul tău.

O nouă investigaţie a jurnaliştilor de la RISE Project intitulată „Trafic de viaţă şi de moarte: Institutul de Boli Inventate” face lumină în tenebrele unui sistem medical bolnav de corupţie.

„Te fac o gripă? O diaree? Sau o ciupercă? Nici nu le simţi, sunt de la ei. Există o metodă sistematică de fraudare a Asigurărilor de Sănătate. Pe numele tău. Indiferent cine eşti. A păţit-o inclusiv fostul ministru al Sănătăţii Nicolae Bănicioiu, care s-a internat pentru o gripă, dar a plecat mai bolnav. Doar în acte, fără să ştie. Se întâmplă la un spital emblematic, Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”, aflat de 19 ani sub patronajul unui doctor celebru: Adrian Streinu-Cercel, omul care anunţă gripa la televizor.

Practica diagnosticelor fictive – afecţiuni adăugate din burtă oamenilor care vin la spital cu diferite probleme şi pentru care statul plăteşte, pacient cu pacient, note de plată umflate – are un efect devastator: sărăceşte artificial sistemul, intoxică statisticile naţionale de sănătate, umflă achiziţii publice de medicamente, generează crize.

„Suntem o naţiune bolnavă pentru că uneori inventăm diagnostice”, admite actualul ministru al Sănătăţii.

Ne-am uitat în buzunarul ascuns al halatului.

Încape aici fundaţia privată a lui Streinu-Cercel, în care primii şapte producători mondiali de medicamente au pompat un milion de euro doar într-un an. Jumătate au fost retraşi cash, în tranşe rotunde, uneori chiar la bancomatul din curtea spitalului. RISE a mai obţinut corespondenţa electronică internă a Hoffman – La Roche, numărul 2 global în piaţa farma. Peste cinci mii de e-mailuri ale biroului regional din Bucureşti dezgroapă în detaliu relaţia financiară cu şeful de la “Matei Balş” şi 15 ani de practici ilegale.”

Pentru a citi investigaţia RISE intraţi aici.

Reacţia lui Vlad Voiculescu

„Despre ancheta RISE Project este foarte probabil să nu se vorbească absolut deloc la televizor. Nu sunt puţini cei care l-au auzit pe Prof. Streinu-Cercel referindu-se la spitalul public pe care îl conduce ca la un business. “Business-ul meu”.

Domnul profesor, ca mulţi alţi profesori care în acelaşi timp sunt şi manageri de spital, controlează fluxurile financiare ale spitalului şi tot ce mişcă. Nimic neapărat în neregulă până aici. Din ancheta celor de la RISE reiese că domnul profesor controlează şi toate “business”-urile adiacente acestuia. Şi nu sunt puţine. Şi nu par deloc legale. Sper ca domnul profesor să explice – sunt multe lucruri care ar trebui urgent explicate!

SHARE, dacă vreţi ca ceva să fie explicat. Să nu vă miraţi dacă la televizor nu veţi vedea absolut nimic despre această anchetă. Puterea este doar la voi.

P.S.: Nu a trecut mult timp de când cineva mi-a spus: “Universităţile sunt ale profesorilor, cursurile predate studenţilor sunt doar preţul pe care îl plătesc pentru asta.”

În ce măsură acest lucru este adevărat şi în ce măsură acest lucru se aplică (şi) altor instituţii, las la latitudinea voastră.”

Sursa: The Epoch Times România

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top