UE COVID-19, certificatul verde încalcă drepturile omului – Cristian Terheș

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Cristian Terheș, europarlamentarul PNȚCD care s-a opus vehement certificatului verde impus de către Uniunea Europeană explică într-un interviu acordat Sorinei Matei de la Aleph News problemele legate de măsurile recente luate la nivelul Uniunii Europene.

Certificatul (sau pașaportul) de vaccinare este unul dintre cele trei certificate care vor face parte din ceea ce inițial purta numele de certificatul verde european. În urma unor amendamente votate în Parlamentul European va purta numele de certificat UE COVID 19. Cu alte cuvinte i s-a redus foarte mult marja și specificul acestui certificat care în viziunea inițială a Uniunii Europene trebuia să fie folosit pentru toate posibilele și viitoare pandemii. Cu alte cuvinte, odată implementat să nu mai poate fi revocat și să fie folosit pentru orice pretext.

Acest certificat verde are trei caracteristici sau se vrea a dovedi trei lucruri:

1. Prin Certificatul de vaccinare se va dovedi că te-ai vaccinat.

2. O altă caracteristică se va referi faptul că ai făcut un test PCR și a ieșit negativ.

3. O a treia caracteristică se referă la testul de refacere sau de vindecare și arată faptul că ai fost bolnav și te-ai vindecat.

Odată venit acest certificat verde în Parlamentul European, au început o serie de dezbateri, dacă este necesar, dacă este proporțional, să se voteze sau să nu se voteze pentru el. Încă de la propunerea acestui proiect, europarlamentarul Cristian Terheș s-a opus acestui certificat din principiu. Acesta consideră că trebuie eliminat pentru că încalcă drepturi și libertăți fundamentale ale individului, ale persoanei și condiționează ceea ce noi numim în Uniunea Europeană, libertatea de mișcare.

O altă problemă legată de acest certificat verde este lipsa de procedură atât la nivel european cât și la nivel național. În mod normal ar trebui să fie un singur certificat. În fapt, încă nu este clară partea tehnologică. Încă nu este clar din punct de vedere al deținătorului de certificat cum va arăta acest certificat electronic.

Va fi și o variantă pe hârtie, dar electronic cum va fi?

Va fi o aplicație care necesită instalarea pe telefonul mobil? Iar odată cu instalarea aplicației pentru certificat, ce altceva se va mai instala pe telefonul mobil al cetățeanului? Alte funcții ce vor cere accesul la datele de pe telefonul mobil?

O altă chestiune abuzivă permisă de către Consiliul și Parlamentul European

Cristian Terheș consideră că delegarea realizării aplicației de certificat verde, partea de tehnologie și programare către Comisia Europeană este o chestiune de principiu realizată în mod abuziv deoarece astfel cetățenii nu vor avea acces la informații privind realizarea aplicației, iar Consiliul European și Parlamentul European au fost de acord cu această chestiune în ciuda lipsei de transparență. Chiar dacă se va oferi și alternativa certificatului verde pe hârtie, cine va procesa datele, cine le stochează?, se întreabă europarlamentarul Cristian Terheș.

Statele membre sunt obligate să aibă același certificat

O altă păcăleală care s-a vândut europenilor. Pentru că în momentul de față, într-adevăr o serie de state membre ale Uniunii Europene impun o serie de condiționalități ca să poți să intri în țara lor și s-au creat niște certificate naționale de vaccinare sau dovada testării cu rezultat negativ. Lumea este efectiv înnebunită, nu știe ce documente să mai prezinte obligatoriu dacă merg într-o țară sau alta. Din cauza acestei presiuni publice și mai ales a sectorului turistic din Uniunea Europeană, se încearcă introducerea unui certificat care să uniformizeze condițiile de călătorie. Uniunea Europeană a pus problema frumos, să nu fie un certificat de condiționare, ci de facilitare a libertății de circulație care este o aberație.

Astfel, introducerea certificatului pare o acțiune nobilă, dar în realitate, în momentul acesta deși ai certificat verde sau certificat COVId-19 la nivel național, odată ce va fi impus certificatul verde UE și intră în vigoare are forță obligatorie față de toate statele, deci parlamentele naționale nu o să mai aibă voie să facă o lege națională pentru punerea în aplicare a unui certificat Covid-19.

Certificatul verde va fi obligatoriu pentru libertatea de mișcare pe teritoriul Uniunii Europene, la trei zile după publicarea în Monitorul Oficial sau Buletinul oficial al Uniunii Europene.

Dacă cetățenii români vor dori să meargă anul acesta într-un alt stat european, vor fi obligați să dețină acest certificat verde, UE COVID-19 care să ateste cele trei lucruri menționate mai sus: fie că persoana a fost vaccinată, fie că a avut un test negativ sau că a fost infectată cu virusul Covid-19 în trecut și prezintă anticorpi.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top