‘UE – zonă de libertate LGTBIQ’ – Lista celor 16 europarlamentari români care au votat în favoarea rezoluţiei

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Minds / Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Parlamentul European a votat joi o rezoluţie prin care declară Uniunea Europeană ”zonă de libertate LGTBIQ”, la doi ani după ce autorităţi locale din Polonia au creat peste o sută de ”zone libere de LGBTIQ”, anunţă legislativul european într-un comunicat.

Rezoluţia Parlamentului European, sprijinită şi de Comisia Europeană, a fost adoptată cu 492 de voturi pentru, 141 împotrivă şi 46 de abţineri. 16 europarlamentari români au votat „pentru”, doar 5 au fost „contra”, 6 s-au abţinut, iar 3 au fost absenţi.

UPDATE: În urma unei corecturi făcute de Parlamentul European, s-a constatat că Dan Motreanu, Vlad Nistor şi Maria Grapini nu au votat „pentru”, ci s-au abţinut.

Voturi pentru:

1. Dan-Ştefan MOTREANU-PNL
2. Siegfried MUREŞAN-PNL
3. Gheorghe-Vlad NISTOR-PNL
4. Dragoș PÎSLARU – PLUS
5. Nicolae ŞTEFĂNUȚĂ -USR
6. Ramona STRUGARIU – PLUS
7. Dragoş TUDORACHE – PLUS
8. Dacian CIOLOȘ – PLUS
9. Vlad-Marius BOTOŞ – USR
10. Carmen AVRAM – PSD
11. Maria GRAPINI – PPU
12. Claudiu MANDA – PSD
13. Victor NEGRESCU – PSD
14. Dan NICA – PSD
15. Rovana PLUMB – PSD
16. Adrian-Dragoş BENEA – PSD

Voturi contra:

1. Cristian TERHEŞ – PNŢCD
2. Traian BĂSESCU – PMP
3. Gheorghe FALCĂ – PNL
3. Mircea HAVA – PNL
4. Marian-Jea MARINESCU
5. Eugen TOMAC – PMP

Abţineri:

1. Vasile BLAGA – PNL
2. Daniel BUDA – PNL
3. Cristian BUŞOI – PNL
4. Iuliu WINKLER – UDMR
5. Rareş BOGDAN – PNL
6. Lorant-Gyorgy VINCZE – UDMR

Absenţi:

1. Tudor CIUHODARU – PSD
2. Corina CREŢU – Pro România
3. Mihai Tudose – PSD

”Ca răspuns faţă de regresul drepturilor LGBTIQ în unele state ale UE, în special Polonia şi Ungaria, membrii Parlamentului European au declarat joi Uniunea Europeană o ”Zonă de Libertate LGBTIQ””, precizează legislativul european, menţionând că această declaraţie este şi o reacţie împotriva creării ”zonelor libere de LGBTIQ” în Polonia.

Acestea din urmă, scrie Parlamentul European în comunicatul său, ”sunt parte a unui context mai larg în care comunitatea LGBTIQ în Polonia este supusă la tot mai multe discriminări şi atacuri, în special creşterea discursului de ură din partea autorităţilor locale, oficialilor aleşi (inclusiv actualul preşedinte) şi mass-media proguvernamentale”.

Deşi executivul comunitar a respins finanţări europene pentru oraşele poloneze criticate la Bruxelles pentru aceste măsuri, legislativul european cere Comisiei Europene să meargă chiar şi mai departe cu represaliile împotriva Poloniei, sugerând astfel proceduri de infringement, activarea Articolului 7 şi aplicarea recentului mecanism de suspendare a fondurilor europene prin invocarea încălcării statului de drept.

Declaraţia Parlamentului European face referire şi la Ungaria, criticând rezoluţia adoptată de oraşul Nagykáta în noiembrie 2020 pentru interzicerea ”diseminării şi promovării propagandei LGBTIQ” şi amendamentele constituţionale adoptate o lună mai târziu de parlamentul de la Budapesta care, potrivit Parlamentului European, ”limitează şi mai mult drepturile persoanelor LGBTIQ” şi ”nu ţin cont de existenţa persoanelor transgender şi non-binare şi le limitează dreptul la viaţa de familie”.

”Persoanele LGBTIQ oriunde în Europa trebuie să se bucure de libertatea de a trăi şi de a-şi arăta public orientarea sexuală şi identitatea de gen fără teama intoleranţei, discriminării sau persecuţiei, iar autorităţile de la toate nivelurile de guvernare în întreaga Uniune Europeană trebuie să protejeze şi să promoveze egalitatea şi drepturile fundamentale pentru toţi, inclusiv pentru persoanele LGBTIQ”, concluzionează Parlamentul European în declaraţia votată.

Dezbătută miercuri, aceasta a fost sprijinită de principalele grupuri politice europene, respectiv grupul popularilor (PPE), cel al socialiştilor (S&D) şi Renew Europe, care a iniţiat rezoluţia, în timp ce grupul Identitate şi Democraţie şi cel al Conservatorilor şi Reformiştilor au catalogat-o drept ”ridicolă”, potrivit agenţiei EFE, relatează Știri pe surse.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top