Un nou caz ”Portocală” iese la rampă în Giurgiu. Înregistrări EXPLOZIVE cu abuzuri comise de procurorul Radu Cazacu

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Un nou caz ”Portocală” iese la rampă în Giurgiu! Modul în care a fost cercetată o afacere penală de către procurorul Radu Cazacu i-ar face să pălească de invidie până și pe celebrii mafioți din Sicilia! Anchetați în calitate de suspecți după ce au pus mâna ilegal pe afacerea fostului primar al orașului, doi patroni ajung să plătească bani grei drept consultanță fix soției magistratului! O echipă România TV i-a găsit pe toți cei implicați în cazul de-a dreptul șocant și vă devoalează ițele penale ale acestei megahoții. Mărturiile au fost filmate cu o cameră ascunsă.

Un nou caz ”Portocală” iese la rampă în Giurgiu. Situația este cu adevărat halucinantă! Procurorul Radu Cazacu îi audiază pe suspecții din dosar după ce i-a reținut iar mai apoi aceștia semnează contracte de asistență juridică cu concubina procurorului!

Un nou caz ”Portocală” iese la rampă în Giurgiu

Vorbim de un megaconflict de interese, pentru că Radu Cazacu valorifică informațiile obținute în audieri iar mai apoi suspecții plătesc consultanța către mama copilului recunoscut de Radu Cazacu! ”Mizeria” este anchetată de Secția Specială, structură operativă pe care mulți dintre procurorii cu probleme penale o vor desființată.

Totul a început în 2015 când procurorul Radu Cazacu, pe atunci procuror DNA, deschide un dosar pe baza unor suspiciuni apărute în presa locală. Dosarul a fost, însă, clasat ulterior. Marian Pavel, unul dintre suspecții audiați atunci de Cazacu, a ajuns să stăpânească piața Centrală din Giurgiu. Omul nu vrea să vorbească în fața camerei de filmat. Recunoaște, însă, neoficial, că afacerea a fost pusă pe picioare de familia fostului primar.

Discuție Reporter- Patron

– De ce știe toată lumea că asta e piața care a fost a lui Iliescu? Așa știu toți! Că ”de facto” era afacerea de familie!

– Păi așa tot orașul în perioada aia era afacerea de familie a familiei Iliescu, că nu se făcea nimic în orașul ăsta fără să… Asta, pe care o vedeți dumneavoastră aici, s-a făcut în 2011, atunci când el era primar. Ori cum puteam eu sau asociatul meu să facem o afacere de asemenea anvergură fără acceptul lor? Când zic ”accept” înțelegeți mai multe!

– Când v-a luat cu ”zurgălăi” ați dat o declarație. Ce ați spus în ea atunci vis-a-vis de această piață?

– Eu, într-adevăr, așa am zis: ”domnule, toate afacerile din Giurgiu, inclusiv cele din zona Centrală, supravegheate, monitorizate, coordonate de familia Iliescu. Pentru că ăsta era adevărul!”

– În această poveste este și o bucată imorală: pe dumneavoastră vă apără acum concubina domnului procuror! Cu alte cuvinte el știe exact ce este în dosar!

– Ea este una din avocații mei! Eu am mai mulți avocați!

Celălalt individ ajuns peste noapte mare patron, Ștefan Petrescu, ia foc când află de ce echipa România Tv îl caută.

Discuție Reporter- Ştefan Petrescu Patron

– … (biiip!)… e numele meu și sunt de la România TV!

– Nu înțeleg cu ce… Eu n-am ce discuta!

– Firma dumneavoastră îi dă bani doamnei Calagiu Teodora! Este concubina procurorului care v-a anchetat!

– Nu mai pot să…

– Dar de ce-i dați bani? Pentru ce sunt banii ăia?

– Îmi spuneți și mie, vă rog, pentru ce sunt banii?
– ?! (n.r. pleacă)
– Dar pentru ce sunt acei bani?

Disperarea lui Petrescu e vizibilă și într-o altă filmare făcută cu camera ascunsă.

– Delapidări… Totul s-a făcut pe numele meu!

– Totul e pe numele tău?

– Păi da normal! Ce să zic? Extrase de conturi! Că mi-am luat banii și i-am dus în… (biiip!)? Pe numele meu, băi, frate, bani scoși! Ce n-ai înțeles?

Imediat după clasarea dosarului de la DNA, cei anchetați de procurorul Cazacu fac contract cu concubina acestuia virându-i apoi sume uriașe de bani drept consultanță. Teodora Calagiu se bâlbâie când e pusă să explice de ce primește bani de la oamenii anchetați de concubinul ei cu care are un copil.

Discuție Reporter- Concubina procurorului

– De ce vă dau acești oameni bani? De ce v-ar da? Că n-au probleme!

– Pentru că-i reprezint atât în dosare civile cât și-n dosare penale.  Faptul că apar în presă diferite chestii mă lasă fix rece! Știu ce fac, știu pentru ce am încheiat niște contracte…

– Nu e oarecum imoral, ținând cont că ei au fost la un moment dat anchetați de domnul procuror Cazacu, care este concubinul dumneavoastră?

– Faptul că au fost anchetați acum ani de zile de domnul procuror Cazacu asta nu mă-mpiedică pe mine să-mi fac treaba.

– Suspiciunea este că acești bani sunt, de fapt, șpagă pentru domnul procuror!

– (n.r. râde) Nu este nicio șpagă pentru domnul procuror! Ce nebun, ce tâmpit încasează bani, plătește la stat… ca să dea șpagă?

– Un nebun disperat!

– La domnul procuror n-a ajuns nicio șpagă, n-are legătură cu dosarele mele, mi le țin doar pentru mine, strict ce discutăm discutăm despre cea mică…

– Ați fost audiată la SIIJ?

– Da! Da, am fost audiată la SIIJ! Când a fost cu mine a fost cu mine, când a fost la serviciu nu știu, nu cunosc…

– Ați mai apărat clienți care au fost anchetați de concubinul dumneavoastră?

– Clienți anchetați… nu știu să fi avut… clienți anchetați de către dumnealui.  Domnul Pavel a venit la mine…

Pentru a intra iremediabil în posesia afacerilor fostului primar al orașului Giurgiu era nevoie doar de schimbarea acționariatului off-shore-ului din Seichelles, firma-mamă care deține pachetul majoritar al SRL-ului din România. Aici își intră în rol o fostă avocată căreia i-a fost suspendat dreptul de a profesa.

„Domnul Petrescu, prin interpusul Lupu Roxana, cu acte false, în septembrie 2019, a făcut demersuri în fața autorităților din Seichelles să obțină, repet, prin fals atestat inclusiv în cadrul unui dosar penal din România printr-o expertiză de specialitate, a falsificat toate documentele necesare obținerii părților sociale acestui off-shore care este acționar în cadrul societății cu răspundere limitată din România”, a declarat avocatul Bogdan Cimbru.

Discuţie reporter – ROXANA LUPU, Fost avocat

– Cum v-ați recomandat dumneavoastră la Seichelles avocată, când dumneavoastră nu mai aveți dreptul să profesați această meserie?

– Nu există așa ceva! Sunteți într-o gravă eroare!

– Adică! Care e eroarea?

– Eu doar atât am de declarat!

– Am corespondența! Le-ați spus celor din Seichelles de la Camera de Comerț că sunteți avocată!

– Nu există Cameră de Comerț și nu există corespondență între mine și Camera de Comerț!

– Ce-ați căutat acolo, doamnă?
– ?! (n.r. închide telefonul)

„Doamna Lupu Roxana, din punctul meu de vedere, induce în eroare autoruitățile atât din România cât și din străinătate, nu deține această calitate, aspect confirmat inclusiv de baroul București în scris, minte în fața autorităților din Seichelles, induce în eroare atât autoritățile cât și ABOL-ul, societățile care dețin registrul acționarilor reali din off-shore, dumneaei arogându-și calitatea de avocat și mai mult decât atât de reprezentant inclusiv al domnului Iliescu Adrian invocând faptul că îl reprezintă pe Iliescu Adrian fără să aibă vreun mandat special în acest sens”, a precizat avocatul Bogdan Cimbru.

În procesul comercial din Seichelles, instanța a trecut la verificarea tuturor documentelor care au stat la baza transferului de părți sociale din 2019 în urma căruia Ștefan Petrescu a devenit acționar majoritar. Odată finalizată operațiunea, puzzle-ul penal din România cade. Și odată cu el ies la iveală și actorii care l-au ticluit.

„Devine cel puțin ciudată, suspicioasă, nefirească, TC 01.09…TC 01.11 asocierea dintre Pavel Marin, Petrescu, Lupu Roxana și, conform articolelor din presă și fotografiilor pe care le-am văzut cu toții în presă, întîlniri în spații publice făcute cu fostul procuror de caz. Eu, personal, n-am avut nicio întâlnire cu domnul procuror! Ce-au avut de discutat după închiderea dosarului?”, a mai precizat avocatul Bogdan Cimbru.

Echipa România TV a dat peste procurorul Cazacu la ieșirea din piața Centrală din Giurgiu. Adică fix în epicentrul învârtelii anchetate de el! Magistratul s-a comportat aidoma unui derbedeu: a înjurat!

Discuție Reporter- Procuror

– …(biiiip!)… este numele meu, sunt de la România TV!

– Pleacă, bă-n…(biiip!)… mă-tii!

– Dar de ce-mi vorbiți așa?

– Păi da ce… mă urmărești pe stradă?

– Vroiam să vă-ntreb de un caz!

– Ei, mă-ntrebi de un caz?! Pleacă naiba de-aici! Nesimțiții.. (biiip!)!

– Cum adică? Pe stradă n-am voie să vă-ntreb?

– Păi da e a nu știu câta oară când mă urmărești!

– Eu?!

– Da! Este a nu știu câta oară când mă urmărești!

– Cred că mă confundați!

– ?! (n.r. trântește portiera și pleacă)

Nici patronul afacerii furate de la familia Iliescu nu s-a bucurat de interesul arătat de jurnaliști.

Discuţie reporter-MARIAN PAVEL, patron

– Nu v-a surprins domnul procuror Cazacu că a venit la dumneavoastră la piață?

– Domnule, lăsați-mă cu procurorii ăștia!

– Păi ce-a căutat el la prima oră la piață la dumneavoastră?

– Domnule, eu v-am spus ce-am avut de făcut, lăsați-mă pe mine cu procurorii ăștia, că n-am eu treabă cu ei!

– Păi au ei!

– Niciodată în viața mea n-am suportat milițienii și procurorii!

Povestea cu iz penal este anchetată de Secția Specială pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

Video aici.

Sursa: RomâniaTV.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top