Un secol de înrobire: Istoria Rezervei Federale (3)

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


John Pierpont Morgan, sau ”Pierpont”, așa cum preferă să i se spună, s-a născut în Hartford, Connecticut, în 1837. Morgan a intrat în afacerile bancare pe urmele tatălui său, un bancher și finanțist de succes. În 1871, a devenit partener în propria firmă, J.P. Morgan and Company.

Morgan este cel care finanțează calea ferată New York Central Railroad a lui Cornelius Vanderbilt. Morgan finanțează lansarea aproape a tuturor corporațiilor importante ale perioadei, de la AT&T, la General Electric, General Motors și DuPont. Morgan este cel care îl cumpără pe Carnegie și creează United States Steel Corporation – prima companie de un miliard de dolari din America. Morgan intermediază o înțelegere cu președintele Grover Cleveland pentru a ”salva” rezervele de aur ale națiunii prin vânzarea de aur în valoare de 62 de milioane de dolari către Trezorerie, în schimbul unor obligațiuni guvernamentale. Și Morgan este cel care, în 1907, declanșează criza care duce la crearea Rezervei Federale.

Citește mai mult pe site-ul Opoziția.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top