Unde și cum se raportează reacțiile adverse secundare ale celor patru vaccinuri experimentale împotriva Covid-19 (Video)

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Săptămâna aceasta în România s-a discutat intens despre mușamalizarea efectelor adverse ale celor patru vaccinuri experimentale împotriva Covid-19. Presa națională a raportat amplu afirmațiile fostului purtător de cuvânt al Ministerul Sănătății, condus atunci de Vlad Voiculescu, Bogdan Oprea, care s-a ocupat de comunicarea ministerului în primele luni de vaccinare experimentală în masă, mai exact în perioada 27.01.2021 – 11.03.2021. Acum Bogdan Oprea susține pe pagina sa de pe o rețea de socializare, acuzându-l pe coordonatorului campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiță, următoarele:

Domnule colonel doctor Gheorghiță, priviți-vă în oglindă și, cu gândul la jurământul de medic și, apoi, la cel de militar pe care le-ați depus, spuneți-vă sincer dacă este adevărată afirmația aceasta din textul precizărilor: „Situațiile punctuale, cu caracter izolat, au fost riguros documentate medical cu sprijinul personalului de specialitate pentru a se stabili diagnosticul complet și relația de cauzalitate cu vaccinarea împotriva COVID-19.”.
Pentru că nu vă pricepeți deloc la comunicare și vi s-a dat o pălărie sau chipiu prea mare, vă spun să fiți conștient, însă, că, oricând, pot apărea public mărturii ale unor persoane cu efecte adverse medii sau severe raportate către autorități (în formularul pus la dispoziție atunci pe website-ul Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România) și care n-au primit nici măcar un telefon de la autorități după raportare, darmite să fie „riguros documentate medical” semnele și simptomele pe care le-au manifestat. Mai fiți conștient și că presa vă poate cere oricând informațiile generale, care pot fi comunicate potrivit legii, despre toate aceste cazuri „riguros documentate medical” și rezultatele investigațiilor.
Minciuna are picioare scurte.

Câteva din relatările și comentariile din presă pe acest subiect le puteți găsi aici: Libertatea, Europa Liberă, Capital, Deutsche Welle România, Jurnalul, B1TV, Evenimentul Zilei. Mai mult și jurnalistul Bogdan Comaroni a comentat exhaustiv acest subiect în emisiunea de miercuri, 11 ianuarie 2023, a lui Cosmin Gușă de la Radio GoldFM.

Însă, numărul celor 41,486 de efecte adverse raportate este extrem de mic față de ce s-a petrecut în realitate și încă se mai petrece în ce privește efectele secundare. Asta pentru că raportul nu include decesele cauzate de vaccin, fie prin morți subite provocate de atacuri de cord, fie ca urmare a unor cancere fulminante. Adevărul este că doar o mică parte din efectele adverse au fost raportate, pe de o parte pentru că românii, fie nu au știut că au posibilitatea să le raporteze, fie nu au știut cum să urmeze procedura foarte complicată a raportării efectelor secundare.

Numărul relativ mic al reacțiilor adverse, raportat la numărul de vaccinați și agresivitatea vaccinurilor experimentale, a rezultat și din presiunile la care au fost supuși medicii vaccinatori în a închide ochii și a ignora efectele adverse. Astfel, încă din aprilie 2021 Colegiul Medicilor a avut următoarea poziție în ceea ce îi privește pe medicii din România: „În cazul acelor medici care nu respectă normele medicale larg acceptate de comunitatea științifică medicală și afectează, prin declarațiile lor, sănătatea publică, prin instigare la încălcarea lor, vor fi identificați și cercetați în cadrul comisiilor de disciplină ale CMR, putîndu-se ajunge până la ridicarea dreptului de a profesa”. Cu alte cuvinte, din punct de vedere al autorităților, a face publice efectele secundare ale vaccinării experimentale împotriva Covid-19, poate afecta sănătatea publică. Astfel, medicii care ar fi trebuit să raporteze reacțiile adverse, se gândeau de două ori înainte de a o face, consecința putând fi ridicare dreptului de a profesa. Ca dovadă Colegiul Medicilor a trecut și la fapte, declanșând anchete disciplinare împotriva unor medici ca Răzvan Constantinescu și Geanina Hagimă. Tot în acest sens trebuie spus că raportarea efectelor adverse după vaccinare ar însemna recunoașterea unei vinovății proprii pentru medicii vaccinatori, care s-ar raporta pe sine. Din această cauză nu au avut nici un motiv să raporteze numărul real de efecte adverse. 

Prof. Vasile Astărăstoae analizează și el acest aspect într-un articol pe ActiveNews:”…în intervalul 27.12.2020 – 31.12.2021, au fost raportate peste 40.000 de reacții adverse imediate la peste 19.000 de persoane și 5 decese postvaccin dintre care la 4 s-a infirmat legătura de cauzalitate cu vaccinul și unul este și acum în analiză. Acest număr este doar vârful icebergului. El trebuie multiplicat de 5 până la 9 ori așa cum cum ne arată numeroase cercetări (e drept nu în România). Deși CNCAV se laudă în raport cu implementarea unei platforme on-line de raportare a reacțiilor adverse suspectate pe teritoriul României, destinată vaccinurilor COVID-19 și disponibilă pe site-ul oficial http://www.anm.ro, înca din 28 decembrie 2020 aceasta nu a fost popularizată și de aceea nu a fost cunoscut aproape de loc de public. În toate aparițiile publice, efectele adverse au fost bagatelizate,iar medicii au fost, prin diferite metode, descurajați să le raporteze. Mai mult, nu a existat o monitorizare a persoanelor vaccinate pentru a se depista reacțiile adverse și complicațiile post-vaccinale. Dar și dacă luăm de bune doar cifrele raportate, trebuie să constatăm că a existat o iatrogenie: peste 19.000 de persoane sănătoase s-au îmbolnăvit din cauza unui act medical – vaccinarea. Statistic e puțin, faptic e îngrijorător.

Anul 2022 nu este deloc pomenit. Este și normal, pentru că ar fi trebuit să se vorbească despre consecințele pe termen mediu și lung, despre tromboze, despre creșterea morbidității prin boli autoimmune, despre excesul de mortalitate, despre „epidemia” de moarte subită preponderent la persoane vaccinate și ar fi trebuit să se emită o explicație. Chiar dacă acceptăm că ele nu sunt urmare a vaccinari, ci a infecției cu SARS-CoV-2 (așa numitul long-covid) atunci sintagma că vaccinul este sigur și eficent pe care s-a construit campania publicitara se dovedește a fi falsă.”

Pentru cei care doresc să raporteze efecte adverse ale celor patru vaccinuri experimentale împotriva Covid-19, o pot încă face accesând acest formularul pus la dispoziție pe website-ul Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România. Cea mai mare parte a românilor, nici până azi nu știu că acest website există. Pentru că cele patru vaccinuri împotriva Covid-19 sunt încă în faza experimentală, și încă se colectează date despre posibile efecte adverse, neraportarea efectelor adverse poate crea autorităților sanitare o imagine greșită asupra aceste vaccinuri. Dacă cunoașteți persoane vaccinate care au avut probleme de sănătate după vaccinare, încurajați-le să raporteze aceste probleme accesând link-ul de mai sus.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top