Ungaria: Parlamentul adoptă o lege care înăspreşte condiţiile de acordare a azilului

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Budapesta, 6 iul /Agerpres/ – Parlamentul ungar a votat luni o nouă lege care înăspreşte condiţiile de acordare a azilului, oferind cadrul juridic pentru ridicarea unui gard la graniţa cu Serbia pentru a stopa afluxul de imigranţi ilegali, transmite Reuters.

Noul act normativ scurtează intervalul în care sunt verificate cererile de azil şi respinse acelea venind din partea unor imigranţi care au tranzitat anterior aşa-numite state terţe sigure, unde însă nu au solicitat azil.

Joi, UNHCR i-a cerut Ungariei să nu adopte proiectul de lege care înăspreşte reglementările privind acordarea azilului.

Referitor la gardul de protecţie pe care autorităţile ungare intenţionează să-l ridice la graniţa cu Serbia, UNHCR apreciase că acesta ”nu va face decât să-i împingă pe oameni în mâinile traficanţilor”. Circa 80% dintre solicitanţii de azil aflaţi în Ungaria provin din zone de conflict (Siria, Afganistan şi Irak), ceea ce înseamnă că mulţi dintre ei au probabil nevoie de protecţie internaţională, conform UNHCR.

Sursa: Agerpres

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top