Ungaria țipă la Bruxelles: Nu mai vrem încă un război rece sau animozitate între Est şi Vest

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe/ Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Ungaria, un membru devotat şi loial al NATO, nu doreşte încă un război rece sau animozitate între Est şi Vest, a susţinut marţi ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, aflat la Bruxelles pentru reuniunea ministerială a NATO, potrivit MTI.

Szijjarto a declarat pentru presa ungară că popoarele din Europa Centrală sunt conştiente că ”pacea, calmul, cooperarea civilizată şi dialogul bazat pe respect reciproc sunt bune”, scrie Agerpres.ro.

”Promovând interesele şi valorile noastre, trebuie să căutăm cooperarea reciproc avantajoasă şi nu inamici”, a insistat şeful diplomaţiei ungare.

Miniştrii de externe ai celor 30 de ţări membre ale NATO s-au reunit marţi în persoană la sediul Alianţei Nord-Atlantice pentru prima dată în mai mult de un an.

Pe agendă figurează dezbaterea unui set de propuneri pentru reforma NATO, viitorul misiunii aliate din Afganistan şi pregătirea unui viitor summit al organizaţiei. Din cauza măsurilor de izolare legate de pandemia de COVID-19, ultima întrevedere cu prezenţă fizică a miniştrilor de externe din NATO a avut loc în noiembrie 2019.

Reuniunea ministerială a NATO este programată să se încheie miercuri, notează Știri pe surse.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top