Unii părinți sunt neputincioși în fața dorinței copiilor de a-și schimba sexul. Tot mai mulți adolescenți pun la îndoială propria identitate de gen

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Unii părinți sunt tot mai îngrijorați din cauza deciziilor cu consecințe ireversibile pe care la iau copiii lor și dau vina pe un „moft” propagat de rețelele de socializare. Din ce în ce mai mulți adolescenți pun la îndoială granița dintre masculin și feminin sau se definesc prin propria identitate sexuală.

Când era mic, Louis se juca cu „dinozauri, niciodată cu rochii sau păpuși”. Dar, într-o zi, Corinne dă peste fotografii cu fiul ei de 14 ani, îmbrăcat în lenjerie feminină, pe Instagram. A vrut doar să „obțină like-uri”. „Louis este cufundat în cultura manga de dimineața până seara”, explică Corinne. Personajele de benzi desenate trec fără probleme de la un gen la altul. Este un copil cu potențial ridicat, care a fost hărțuit la gimnaziu.

„Cu noi este fericit, curios, dar sunt aceste rețele de socializare… În martie 2020, îmi trimite un SMS: Când vii acasă, îmi spui ‘ea’”. Părinții lui îl înconjoară cu bunătate. „L-am pus în contact cu un psihiatru trans, l-am dus la raionul pentru femei, chiar m-am oferit să îl învăț cum să aplice fondul de ten!”, spune Corinne. Dar diagnosticul psihologului este clar: Louis „nu este nici convins, nici convingător”.

Citește mai mult pe site-ul SmartRadio.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top