USR a dat-o afară pe consiliera autoritaristă Ana Munteanu. Ce precizări au făcut liderii partidului

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Minds / Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Consiliera USR Ana Munteanu, care a mers cu jandarmii să „verifice” un hotel cu restaurant din Timișoara, a fost demisă din partid.

Ana Munteanu este consilierul local USR din Timișoara care a fost protagonista unui caz incredibil ţinând cont că suntem în anul 20201. Aceasta, alături de forţele de ordine, a descins la un restaurant pentru a verifica, chipurile, dacă se respectă măsurilor de carantinare.

Consiliera a fost suspendată din calitatea de membru al partidului pentru un an.  Decizia a fost luată de către Biroul Judeţean al USR Timiş.

USR, măsuri drastice cu privire la apucăturile „neomarxiste” ale consilierei Ana Munteanu. Ce decizie au luat

Biroul Județean USR Timiş a postat pe pagina de Facebook un mesaj în care arată decizia pe care au luat-o cu privire la Ana Munteanu.

„Condamnăm cu fermitate violenţa verbală din mediul online, elementele de limbaj suburban şi ameninţările proferate la adresa colegei noastre în urma întâmplărilor de sâmbătă, 20 martie. Indiferent de greşelile pe care le-a făcut, nimeni nu merită să fie supus unui astfel de tratament. Condamnăm, de asemenea, ştirile false fabricate şi promovate în jurul acestui subiect. În special pe cele care relativizează suferinţa victimelor regimului comunist. Considerăm că societatea, în ansamblul ei, are nevoie să respingă astfel de practici şi să încurajeze propagarea adevărului. Ştirile false sunt un flagel al lumii moderne, iar el trebuie combătut în toate formele sale”, se arată în mesaj.

Ana Munteanu „a făcut o eroare de judecată şi a acţionat într-o manieră neinspirată şi inadecvată poziţiei de consilier local”, se arată în mesajul USR postat pe social media.

„Rolul ei, ca membru al Consiliului Local Timişoara, nu este să încerce să se substituie instituţiilor executive ale statului. Există organe competente pentru a urmări şi a sancţiona încălcarea regulilor. Trebuie să apelăm la acestea ori de câte ori aflăm de o nerespectare a prevederilor legale şi să avem încredere că ele vor acţiona potrivit legii. Întrucât modul în care colega noastră a înţeles să acţioneze nu reflectă voinţa noastră, ca organizaţie, şi nici valorile pe care USR le promovează, s-a hotărât suspendarea Anei Munteanu din calitatea de membru al partidului pentru un an de zile, începând cu data de 26 martie, cu titlu de sancţiune. Îi îndemnăm, în continuare, pe toţi cetăţenii să respecte regulile de distanţare socială, restricţiile de circulaţie aflate în vigoare din cauza pandemiei şi să se vaccineze cât mai curând. Ţine de noi toţi să trecem cu bine peste aceste momente grele, dar o putem face doar împreună, ca o comunitate”, mai spun reprezentanţii USR Timiş.

Reamintim că Ana Munteanu s-a filmat săptămâna trecută în timp a intrat cu jandarmii într-un restaurant al unui hotel din zona centrală a Timişoarei. Aceasta spunea că patronul locaţiei ar fi încălcat măsurile restrictive impuse de carantină. În urma verificărilor s-a constatat că nu era nimic adevărat din ceea ce afirma consiliera. Imaginile au devenit virale dar şi subiect de dezbatere în mass-media. Gestul său a fost comparat cu atitudinea neomarxiştilor care prinde aripi în toată Europa, scrie EVZ.ro.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top