USR-PLUS vrea să aducă mii de migranți din Afganistan în România

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


USRPLUS face presiuni la nivel european asupra României să accepte câteva mii de migranți din Afganistan și să nu evacueze doar românii, după ce țara a căzut din nou în mâinile talibanilor.

„Câte vieți omenești ar putea salva România din Afganistan? România a trimis alaltăieri un avion Hercules C-130 pentru a-i recupera pe cei 33 de cetățeni români rămași în Afganistan. UE a repatriat 106 cetățeni europeni și mai urmează să repatrieze alți 400. Dincolo de preocuparea pentru ‘ai noștri’, trebuie să facem mai mult, să salvăm mai mulți oameni de acolo! Mai multe femei și copii, primii aflați în calea furiei talibane. În aceste avioane ar putea încăpea mult mai mulți oameni! Astăzi am avut o întâlnire în comisia de afaceri externe a PE cu Înaltul Reprezentant al UE, Josep Borrell, despre acest subiect. Iată ce cer autorităților europene și românești:

1. Siguranța cetățenilor europeni din Afganistan, precum și a personalului local care lucrează pentru UE și pentru statele membre este prioritatea noastră numărul unu în prezent. Cer ca toți europenii să revină acasă în siguranță, dar și toți cetățenii afgani care i-au ajutat în misiunea lor.

2. Ajutorul umanitar va fi sporit în zilele ce urmează, în strictă coordonare cu SUA, NATO și ONU.UE va sprijini financiar statele învecinate cu Afganistanul, unde în următoarele zile un nou val de migranți își va căuta adăpost. Acesta este un lucru important, pentru că oamenii vor încerca să fie cât mai aproape de țara lor de origine și trebuie ajutați financiar.

3. Peste 60 de state au semnat, zilele trecute, o declarație comună prin care cer ca cetățenii afgani să poată părăsi țara. Nu toate statele UE au semnat, însă, această declarație. Consider că este o datorie morală a blocului nord atlantic să ajute cu toate mijloacele în salvarea de vieți omenești.

4. Cer ca în Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT), România să stabilească posibilitatea de a recupera și salva viețile a sute de cetățeni afgani, femei, copii, oameni care au ajutat în îndeplinirea misiunii noastre militare acolo. Cer în special atenție pentru femeile din profesiile liberale sau arte, care sunt acum în pericol în fața unui regim care arată ură pentru educația primită de fete în școală.”, a scris Nicu Ștefănuță pe pagina sa de Facebook.

Sursa: 60m.ro

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top