USR-PLUS – Noi șmenuri cu diplomele universitare

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Minds / Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Partidul lui Barna & Cioloș a ținut și ține afișul cu scandaluri mediatice legate de diplome universitare controversate ale unor membri marcanți, dar nu pare impresionat deloc. Mai mult de atît, useriștii au început o bătălie politică prin care vor să elimine verificarea diplomelor obținute în străinătate și să înlocuiască echivalarea lor cu o declarație pe proprie răspundere.

Bătălia e purtată în parlament prin însuși liderul senatorilor USRPLUS, Radu-Mihai Mihail, care, în ultimele săptămîni, a adresat interpelări ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu și directorului Centrului National de Recunoastere si Echivalare a Diplomelor, Gianina Chirazi, dublate de o declarație politică parlamentară.

Ce urmăresc cei de la USRPLUS:

”Mulți compatrioți ne-au semnalat probleme legate de echivalarea diplomelor, de parcursul birocratic pe care-1 are în față cineva venit din afară care vrea să se angajeze în România, mai ales la stat.
Lucrăm la subiect și am primit un semnal clar că problema este urgentă și trebuie să ne grăbim, pentru că am experimentat fenomenul la prima mână. Suntem în proces de a adăuga noi colaboratori echipelor de la birourile parlamentare și ann găsit printre cei dornici să se implice și oameni din diaspora. Unii au trecut procesul de selecție, au trecut prin interviuri, au trecut chiar prin teste și am ajuns la momentul angajării efective pentru două persoane. Și aici ne-am lovit de birocrația statului român.
Ca să poti angaja pe cineva pentru o anumită poziție, este nevoie de o anumită diplomă. Până aici, nimic deosebit. Acea diplomă de liceu sau facultate, dacă nu este românească, trebuie să treacă printr-un proces de verificare la Ministerul Educației, proces care durează, și durează…
Este absurd ca cetățenii români cu studii în Europa să pățească așa ceva. Este stupid ca statul român să-și pună singur astfel de piedici, de întârzieri fără sens. Vom propune ca angajările să poată avea loc doar pe baza diplomelor originale, indiferent de unde provin ele, cel puțin pe perioada de probă, însoțite de o declarație de asumare a postulantului a riscurilor legate de o eventuală prezentare de acte necorespunzătoare. Nu ne mai putem permite să avem peste tot întârzieri birocratice. Nu ne mai putem permite ca stat să ținem diaspora la ușă, până când se mișcă hârtii prin ministere” afirmă Mihail în declarație.

Ne reamintim recent scandalul falsului chirurg italian Matteo Politi, a cărui diplomă falsă a fost recunoscută drept bună de către CNRED și ne punem întrebarea: ce s-ar întîmpla dacă filtrul instituției, deficitar uneori, ar fi eliminat complet și înlocuit cu simple declarații pe proprie răspundere?

Sursa: inPolitics

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top