Vaccinare anti-covid: câteva întrebări tulburătoare pe adresa lui Vlad Voiculescu

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, este solicitat să prezinte urgent răspunsuri oficiale la cîteva întrebări tulburătoare legate de vaccinurile anti-Covid, începînd cu felul în care acestea sunt autorizate în România ori cu acoperirea legislativă și terminînd cu eventuala utilizare în procesul de fabricație a embrionilor umani avortați. Setul de întrebări, pe care le prezentăm mai jos, este adresat de partidul AUR în parlament, printr-o interpelare a senatorului Sorin Lavric.

– Are ANMDMR (Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România n.n.), forul de autorizare și de avizare, capacitatea de evaluare cu adevărat calificată asupra dosarului știintific depus de producător? Ce anvergură are echipa de cercetători și ce linie tehnologică de cercetare a fost implicată în avizarea dosarului?

– Este definită în legislația din România sintagma: ”autorizația de utilizare de urgență sau condiționată”?

– Este această sintagmă în acord cu Legea Medicamentului, cu prevederile constituționale și cu celelalte legi privind garantarea siguranței cetățenilor și a unor soluții sigure de protejare a sănătății?

– Este avizul de utilizare accesibil cetățeanului român îndemnat să se vaccineze, astfel încît să afle dacă ,”autorizația de utilizare de urgență sau condiționată” reprezintă un aviz deplin sau unul provizoriu?
– Cine din ANMDMR a semnat avizul de utilizare a produsului în România?
– Cine iși asumă responsabilitatea față de posibilele efecte secundare majore?

– De ce prospectul de pe site-ul oficial al vaccinării nu conține numărul avizului eliberat de ANMDMR, în baza căruia se autorizează punerea pe piață a produsului, așa cum se notifică în mod uzual în prospecte?

– Cum decurge procedura de soluționare a plîngerilor pentru reacțiile adverse grave?

– Cum previne protocolul de vaccinare riscul suplimentar al celor vaccinați de a dezvolta   complicații din cauza anticorpilor deja existenți prin contactarea anterioară a virusului, în mod simptomatic sau asimptomatic?

– Ce indicii apar în dosarul științific depus de producători cu privire la riscurile de mutații genetice și de boli autoimune, prin introducerea în celulele umane a unor fragmente modificate de ARN străin?

– Ce studii de genotoxicitate și de carcinogenitate sunt în dosarul științific și ce indicii de risc declară producătorul în acest sens?

– Care e cota de risc indicată în dosar asupra reacțiilor autoimune post-vaccinale pe termen lung și pe termen scurt?

– Dosarul științific depus de către producători indică utilizarea directă sau indirectă de celule obținute de la embrioni umani avortați?

– Dacă în fazele incipiente sau în cele avansate de testare, studiile din dosar s-au bazat pe utilizarea de celule obținute de la embrioni umani avortați, de ce nu se relevă acest lucru în prospect?

– Cum au fost sancționați cei care au încălcat Ordinul Ministerului Sănătății Nr. 194 din 23 februarie 2015, Articolul 52, pct. 8: ,,Este interzisă difuzarea de materiale publicitare pentru medicamente sau tratamente prezentate sau recomandate de profesioniști în domeniul sănătății organizații academice, științifice, fundații, de personalități ale vieții publice, culturale, stiințifice, sportive sau de alte persoane care, datorită celebrității lor, pot încuraja consumul acestor medicamente sau folosirea tratamentelor respective?

– Cum pot fi sancționați cei care au declarat acest vaccin ca fiind sigur, cîtă vreme este un vaccin experimental, cu numeroase efecte secundare și autoritatea română declară că ”nu se știe pentru cît timp după injecție suntem protejați și nici nivelul de anticorpi necesar pentru a fi protejați?”, informează inPolitics.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top