Vaccinul de la Johnson & Johnson, suspendat în Statele Unite după ce a provocat cheaguri de sânge și un deces. Primele 60.000 de doze au ajuns în România (Video)

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Agențile sanitare din Statele Unite urmează să lanseze marți un apel comun pentru ca guvernul să ia o „pauză imediată” de la administrarea vaccinului produs de Johnson & Johnson.

Decizia survine după ce șase americani au dezvoltat o formă rară de boală, cu cheaguri de sânge, în urma vaccinării cu vaccinul numit Janssen de la J&J, unul dintre aceștia decedând.

New York Times relatează că cele șase persoane sunt femei cu vârste cuprinse între 18 și 48 de ani. Agențiile sanitare vor să suspende pentru o perioadă vaccinarea cu Johnson & Johnson „pentru mai multă prudență”.

„Recomandăm o pauză în utilizarea acestui vaccin din prudență”, au afirmat dr. Peter Marks, directorul Centrului pentru Evaluări Biologice și Cercetare din cadrul Administrației pentru Hrană și Medicamente (FDA), și dr. Anne Schuchat, director adjunct principal al Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC), într-o declarație comună.

„La ora actuală, aceste evenimente nedorite par extrem de rare.”

Scopul „pauzei” în vaccinarea cu J&J este de „a ne asigura că comunitatea prestatorilor de îngrijiri de sănătate este conștientă de potențialul acestor evenimente nedorite”.

Johnson & Johnson a dat publicității o declarație în care afirmă că siguranța este „prioritatea sa numărul unu” și a distribuit „toate rapoartele evenimentelor nedorite” către autoritățile sanitare.

În document se mai arată:

„Suntem conștienți că evenimente tromboembolice, inclusiv cele cu trombocitopenie, au fost raportate odată cu vaccinurile COVID-19. La ora actuală, nici o relație clară de cauzalitate nu a fost stabilită între aceste evenimente rare și vaccinul Janssen (J&J) COVID-19.”

Potrivit BBC, compania americană a declarat că va continua să colaboreze strâns cu agențiile de reglementare.

Statele Unite au vaccinat deja peste șapte milioane de persoane cu vaccinul de la Johnson & Johnson și a comandat alte milioane de doze suplimentare.

Luni, Australia a anunțat că nu va mai achiziționa vaccinul de la Johnson & Johnson, deoarece este un „vaccin adenovirus, același tip de vaccin precum cel de la AstraZeneca –  pentru care a emis un avertisment față de utilizarea la persoanele cu vârste peste 50 de ani.

O învățătoare de 25 de ani și un bărbat de 32 de ani, primele victime din SUA ale vaccinului Johnson & Johnson după decesul din timpul testării serului experimental 

Primele doze de vaccin de la Johnson & Johnson urmează să ajungă în România pe data de 15 aprilie. Potrivit secretarului de stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, este vorba de un prim lot de 60.000 de doze.

Baciu a subliniat că noul vaccin are avantajul să se administrează într-o singură doză, arătând că nu este dovedită legătura dintre vaccinarea cu acest ser și cazurile de evenimente tromboembolice. Oficialul român a adăugat că „balanța beneficii-riscuri” este una favorabilă.

VOLUNTAR MORT ÎN TIMPUL TESTELOR CU VACCINUL Johnson & Johnson. Trecutul NEGRU al companiei cu produse cancerigene și medici mituiți, inclusiv din ROMÂNIA. Miliarde de dolari penalizări și despăgubiri! 

Pe de altă parte, pe rețelele de socializare americane circulă o înregistrare video îngrozitoare de la o campanie de vaccinare cu forța a persoanelor cu handicap din California. Vaccinul folosit de paramedicii cu pistolul la brâu, din cadrul Departamentului de Poliție din Los Angeles, este Johnson & Johnson.

VIDEO, AICI:

Sursa: Activenews

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top