Varujan Vosganian cere explicații: Cu 86,7% vaccinați, Portugalia are de trei ori mai multe infecții decât România

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Fostul ministru Varujan Vosganian consideră că evoluția pandemiei în Portugalia, comparativ cu România, indică faptul că procentul de vaccinare nu are nicio relevanță când vorbim de numărul de îmbolnăviri.

„Distinși specialiști, să presupunem, pentru câteva clipe, că nu sunt idiotul care doriți să fiu. Și, pentru a înțelege mai bine rostul vaccinării obligatorii și persecuției nevaccinaților, încercați să-mi lămuriți mirarea legată de situația comparativă a României și Portugaliei din perioada 20 octombrie – 30 noiembrie 2021.

În 20 octombrie, Portugalia era vaccinată în proporție de 85,6%, ceea ce înseamnă că populația adultă era vaccinată într-un procent de aproape 100%. România era vaccinată doar într-o proporție de 29,8%. În 20 octombrie 2021 în Portugalia erau 927 de noi infectări/zi și media infectărilor pe ultimele șapte zile era de 667/zi. În România, în aceeași zi, erau 18853 de infectări, deci de aproape 20 de ori mai multe. Dacă ponderăm cu mărimea populației, rezultă că numărul de infectări era, în România, de 37 de ori mai mare decât în Portugalia (populația Portugaliei 10,3 milioane; populația României18,5 milioane).

În 30 noiembrie, populația Portugaliei e vaccinată în proporție de 86,7% (aproape 100% populație adultă). România e vaccinată într-o porție de 41,6%. În Portugalia sunt 2907 de noi cazuri confirmate și peste 25 000 de noi cazuri active. Media ultimelor șapte zile e de cca 2900 de cazuri/zi. În România sunt 1622 cazuri noi, 140 000 de cazuri active mai puțin, iar media ultimelor șapte zile este de cca 1950 de cazuri noi). Dacă ponderăm cu mărimea populației, înseamnă că în Portugalia sunt de trei ori mai multe cazuri zilnice decât în România, de unde cu 40 de zile mai înainte în România erau de 37 de ori mai multe cazuri!!!

Citește mai mult pe site-ul Știri pe surse.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top