Vaticanul amenință angajații ce refuză vaccinarea anti-Covid că ar putea fi concediați

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Vaticanul și-a anunțat angajații că riscă să își piardă locul de muncă dacă refuză să se vaccineze împotriva COVID-19 fără motive de sănătate justificate, informează Reuters, citat de HotNews.

Într-un decret oficial, cardinalul Giuseppe Bertello, guvernatorul Vaticanului, afirmă că vaccinarea este „alegerea responsabilă” datorită riscului de a provoca rău altor persoane.

Vaticanul, cel mai mic stat din lume, are câteva mii de angajați, majoritatea acestora locuind în Italia, în împrejurimi.

Decretul de 7 pagini afirmă că angajații care nu se pot vaccina din motive de sănătate ar putea fi transferați într-o altă poziție, unde vor intra în contact cu mai puține persoane, dar își vor păstra salariul actual, indiferent de importanța funcției pe care o vor ocupa ulterior.

Actul avertizează că persoanele care refuză vaccinarea fără motive temeinice ar putea fi vizate de o clauză specifică a unei legi din 2011 privind drepturile și obligațiile salariaților, aceasta stipulând că angajații care refuză „măsuri de prevenție” ar putea fi supuși „unui grad diferit de consecințe care pot ajunge până la concediere”. Decretul a fost semnat în 8 februarie și publicat ulterior pe site-ul Vaticanului.

Suveranul pontif, Papa Francisc, s-a declarat, cu ceva vreme înainte, în favoarea tuturor măsurilor de protecție impuse de autorități, fiind foarte optimist cu privire la vaccinare și campania de promovare a acesteia, văzând-o ca pe ceva moral și firesc.

„Este o alegere etică, fiindcă te joci cu sănătatea ta, cu viața ta dar de asemenea te joci cu viețile celorlalți”, a declarat liderul Bisericii Catolice, într-un interviu acordat televiunii de stat Rai 3, conform R3 Media.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top