Vestea momentului pentru cei vaccinați cu Pfizer: Cel mai negru coșmar legat de vaccinurile ARN mesager

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


O nouă cercetare vine cu lămuriri privind două afecţiuni ce apar, în general, după a doua doză de vaccin. Cercetătorii britanici au evaluat date din întreaga lume pentru a înțelege mai bine frecvența și factorii de risc pentru miocardită și pericardită, scrie Newsmedical.

Cele două afecțiuni au fost observate în urma vaccinării cu serurile bazate pe ARN messenger.

Experții la Siguranța medicamentelor din Southampton au folosit sisteme de raportare din Marea Britanie, Statele Unite și UE pentru a estima frecvența miocarditei și pericarditei după vaccinurile pe bază de ARNm.

Miocardita şi pericardita sunt boli inflamatorii ale inimii care pot apărea cel mai frecvent în urma infecţiilor sau a bolilor autoimune.

Rapoartele au sugerat că afecțiunile au fost mai frecvente în rândul bărbaților

Ratele de raportare au sugerat că ambele afectiuni sunt foarte rare și că evoluția clinică tipică este ușoară, cu recuperare completă în majoritatea cazurilor.

Rapoartele au mai sugerat că cele două afecțiuni au fost mai frecvente în rândul bărbaților, au avut loc mai des după o a doua doză de vaccin și au afectat în principal persoanele mai tinere.

Rata miocarditei și pericarditei va crește

Aceasta este o constatare importantă, deoarece, pe măsură ce vaccinarea din întreaga lume progresează, rata miocarditei și pericarditei va crește, susțin autorii studiului.

Autoritățile de reglementare ar trebui să continue să monitorizeze efectul pe care vaccinurile pe bază de ARN mesager le-ar putea avea asupra inimii.

O versiune pre-tipărită a lucrării de cercetare este disponibilă pe serverul medRxiv, în timp ce articolul este supus unei evaluări inter pares.

Miocardita și pericardita au fost recunoscute ca afecțiuni adverse rare după vaccinarea cu serurile de la Pfizer-BioNTech și Moderna.

Prima dată au fost identificate în Israel în mai 2021, unde 148 de cazuri de miocardită au fost raportate în decurs de 30 de zile de la imunizare, de obicei după o a doua doză.

Acest lucru a determinat Ministerul Sănătății israelian să lanseze o investigație cu privire la o posibilă legătură între cazurile de miocardită și vaccinare. Ulterior, și alte cazuri de miocardită și pericardită au fost raportate in numeroase țări.

Sursa: Capital

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top