Viktor Orbán: Cheltuielile pentru protecția climei trebuie plătite de companiile mari care distrug clima

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / VKontakte / Clouthub / Rumble / Gab / GabTV


Premierul Ungariei, Viktor Orbán, a sosit la Bruxelles, unde va participa la întâlnirea de două zile a șefilor de stat și de guvern ai țărilor membre ale Uniunii Europene. În domeniul protecției mediului și al climei Ungaria susține acel principiu potrivit căruia pentru poluare trebuie să plătească companiile poluante, și nu gospodăriile.

Viktor Orbán a precizat într-o postare publicată înainte de summit-ul UE de la Bruxelles că pe lângă migrație reuniunea va aborda și chestiunile privind protecția mediului și a climei. ”Ungaria face parte din grupul țărilor care susțin că toate cheltuielile alocate pentru protecția climei trebuie plătite de companiile mari care distrug clima”, a subliniat premierul ungar, care a adăugat: Ungaria nu acceptă soluția conform căreia aceste cheltuieli să fie suportate de familii, care ar putea plăti chiar și 20 de mii de forinți pe gospodărie.”Suntem la începutul bătăliei și am încredere că Ungaria va reuși să își promoveze interesele”, a scris în încheierea mesajului său Viktor Orbán, scrie Flux24.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top