Vlad Voiculescu, după ce aproape toată Europa a suspendat vaccinarea cu AstraZeneca: Nu există bază ştiinţifică

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Minds / Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat marţi că nu există, în prezent, bază ştiinţifică pentru suspendarea vaccinului AstraZeneca.

„Lucrurile sunt foarte clare, comunicarea este foarte clară făcută de CNCAV, comunicarea este foarte clară referitor la acest vaccin. Nu există, în acest moment, bază ştiinţifică pentru eliminarea vaccinului AstraZeneca. În acest moment aşteptăm decizia EMA, nota EMA de joi, săptămâna aceasta”, a spus Voiculescu, la Parlament.

El a subliniat că în prezent nu există motive de îngrijorare în legătură cu acest vaccin, întrebat de ce nu a fost luată o măsură de precauţie în cazul noului lot de AstraZeneca.

„A fost o discuţie cu mai multe autorităţi implicate. Aceasta a fost decizia la care s-a ajuns. (…) Decizia este luată pe baze ştiinţifice. Nu există în acest moment motive de îngrijorare. Este opinia OMS, opinia Agenţiei Europene a Medicamentului”, a spus ministrul Sănătăţii.

El a arătat că pentru celălalt lot de AstraZeneca s-a luat măsura de precauţie, deoarece din lotul respectiv s-a constatat că au fost probleme în anumite ţări.

„Asta a fost o măsură de precauţie cu un cost minim pentru vaccinarea din România pe care am decis atunci cu toţii să o luăm”, a spus ministrul Sănătăţii.

Voiculescu a fost chestionat şi din ce motive secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andreea Moldovan face declaraţii în legătură cu pandemia şi nu el.

„Cred că în general noi toţi urmărim interesul public. Interesul public înseamnă comunicare, să lucrezi în Ministerul Sănătăţii, ca oamenii cei mai competenţi pe un anumit domeniu să iasă şi să comunice atunci când este cazul. Doamna doctor Andreea Moldovan este un specialist excepţional în care am toată încrederea şi are mandat din partea mea şi să comunice şi numai atât”, a explicat ministrul, scrie Știri pe Surse.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top