Centrul pentru Controlul și Prevenția Bolilor (CDC) constată că măștile și închiderea interiorului restaurantelor nu opresc virusul, dar presa ascunde cifrele

Romania Info este cenzurat pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Minds / Gab / VKontakte / Clouthub / Rumble


Măștile și interdicțiile de a servi masa în interiorul restaurantelor nu contribuie aproape deloc la împiedicarea răspândirii coronavirusului, constată un nou raport al Centrelor pentru Controlul și Prevenția Bolilor din SUA, dar instituțiile media au prezentat concluziile raportului menționând numai faptul că s-a observat un (oarecare) efect al măsurilor, ignorând cu totul cifrele care arată că acesta s-a dovedit a fi unul greu sesizabil, informează LifeSiteNews.
Conform datelor CDC, publicate pe 12 martie în Raportul săptămânal al agenției privind morbiditatea și mortalitatea, impunerea obligativității măștii și închiderea interiorului localurilor au avut ca rezultat o scădere nesemnificativă a numărului de cazuri de infectare și decese cauzate de coronavirus.
Purtarea măștii a redus numărul de cazuri cu un procent situat între 0 și 1,8, iar rata deceselor cauzate de Covid, cu un procent între 0,7 și 1,9, înregistrându-se o înmulțire a deceselor la o distanță de 21-40 de zile de la data impunerii obligativității. Închiderea interiorului restaurantelor a dus la o scădere a numărului de cazuri cu un procent între 0,1 și 0,4, înregistrându-se o creștere a numărului de cazuri în 4 perioade de timp în care a fost implementată măsura. În timpul în care restaurantele au fost închise, s-a observat chiar o ușoară creștere a ratei mortalității din cauza coronavirusului. 
Instituțiile media au preluat concluziile CDC, însă nu au acordat atenție cifrelor din raport. „Un studiu al CDC dovedește o legătură între obligativitatea purtării măștii și reducerea răspândirii coronavirusului, în timp ce unele state ridică restricțiile”, a relatat ABC, iar CNBC a scris: „Un studiu al CDC arată că relaxarea măsurilor legate de mască și restaurante a dus la înmulțirea cazurilor și a deceselor din cauza Covid, în timp ce unele state decid să ridice restricțiile”.
Guvernatorii statelor Mississippi și Texas au anunțat o redeschidere completă a statelor lor după luni întregi de restricții care au paralizat unele industrii și a scăzut calitatea educației prin trecerea la învățământul online. Actualul președinte, Joe Biden, a criticat renunțarea la restricții, numind-o gândire neanderthaliană. Am văzut recent cine excelează în gândire și nu își uită gândurile când vorbește…

Impact scăzut, nimic nou


Concluziile CDC privind purtarea măștii sunt în concordanță cu un studiu danez publicat în noiembrie și un studiu despre recruții din Marină carantinați, publicat în decembrie în New England Journal of Medicine. Ambele studii au arătat că există puține dovezi că purtarea măștii a împiedicat răspândirea coronavirusului. În 11 septembrie, CDC a demonstrat că, într-un grup de 314 persoane cu și fără Covid, nu s-a observat vreo diferență semnificativă în urma folosirii cu conștiinciozitate a măștii, relatează ActiveNews.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top