Șeful ONU: Trebuie să îndurăm prețurile mari la combustibili pentru binele planetei

RomaniaInfo se confruntă cu cenzura pe unele rețele de socializare. Pentru a rămâne în contact cu noi și a ne putea urmări necenzurat, ne găsiți aici:

romaniainfo.ro / romaniainfo.com / MeWe / Gab / Clouthub / VKontakte / GabTV / Rumble


Suferința scumpirii energiei trebuie îndurată, deoarece o extindere a utilizării combustibililor fosili ar fi o „nebunie” și ar amenința obiectivele climatice mondiale, a avertizat secretarul general ONU.

Dacă țările „devin atât de preocupate de deficitul imediat în aprovizionarea cu combustibili fosili încât neglijează sau renunță la măsurile de reducere a utilizării combustibililor fosili”, rezultatul va fi un dezastru climatic garantat, a declarat Antonio Guterres într-un discurs pre-înregistrat, adresat participanților la Summit-ul Sustenabilității organizat de publicația The Economist.https://www.romaniainfo.com/seful-onu-trebuie-sa-induram-preturile-mari-la-combustibili-pentru-binele-planetei/

Războiul din Ucraina a aruncat în aer prețurile la cărbune, petrol și gaze pe plan mondial. Țările se străduiesc să înlocuiască sursele de aprovizionare cu energie din Rusia, prohibite ca urmare a sancțiunilor la care regimul Putin a fost supus de comunitatea internațională.

Citește mai mult pe site-ul Activenews.

Pe același subiect

Join the Discussion

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top